Annons
Insändare

Göte Lundqvist: Det bidde inte ens en tumme

Sverigedemokraternas vallöftet att sänka priset på drivmedel med tio kronor infrias inte. Det blir som högst 40 öre.
Politik • Publicerad 4 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Oscar Sjöstedt (SD) behöver inte bekymra sig över de höga drivmedelspriserna
Oscar Sjöstedt (SD) behöver inte bekymra sig över de höga drivmedelspriserna

Oscar Sjöstedt (SD), känd från STV:s Uppdrag granskning som bidragsutnyttjare, kallade på torsdagen till presskonferens hos Bosses grill i Skinnskatteberg och meddelade att verkligheten hunnit i kapp Sverigedemokraternas vallöften om kraftigt sänkta drivmedelspriser. Sänkningen blir 40 öre för diesel och 14 öre för bensin.

Oscar Sjöstedt har som framgår av STV:s uppdrag granskning valt att skriva sig i en sommarstuga och ha en övernattningsbostad i Stockholm där han tidigare var skriven med sambo och barn – allt för att maximalt utnyttja riksdagens generösa traktamentsregler som dessutom inte kontrolleras då systemet förutsätter ärlighet hos förtroendevalda.

Annons

Oscar Sjöstedt behöver inte bekymra sig om drivmedelspriser eftersom han får resorna från riksdagen till sommarstugan betalda. Totalkostnaden för taxiresor, övernattningslägenhet och traktamente är 14 000 kronor per månad som vi skattebetalare får stå för.

För oss, som själva får stå för resorna, kan vi liksom beställaren i sagan ”Mäster skräddare” konstatera att det av tyget liksom av löftet ”Inte bidde ens en tumme”.

Göte Lundqvist

Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons