unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Göte Lundqvist: En insändare med flera sanningar

Per Johansson (”Heja unga politiker som kan rädda Ystad” i YA 14 september) har synpunkter på min kritik av Clifford Härstedts (M) insändare. Per Johanssons insändare innehåller flera sanningar till skillnad från Clifford Härstedts som inte innehöll någon.
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
Foto: Ulrika Aastrup Berg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sanningarna är att jag är gammal – över 80 år – och att jag äger aktier i Saltsjöbaden – fyra stycken.

Under min tid som styrelseordförande för Saltsjöbaden genomfördes i nyemission i syfte att kommunen skulle äga över 90 procent av aktierna för att kunna lösa in resterande aktier och sälja bolaget eller att som ensam ägare kunna disponera vinsten.

Majoriteten i kommunfullmäktige har valt att inte tvångsinlösa aktier och sälja.

Majoriteten anser fortfarande att Saltsjöbaden fyller sitt syfte att genera pengar till turismen i Ystad. En försäljning med syfte att använda pengarna till kommunens drift, som Per Johansson föreslår, kan jämföras med att pinka i byxorna – värmer för stunden men blir kallt på sikt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Per Johansson påstår att jag som ledamot i fullmäktige varit med om att fatta dåliga beslut. Visst är det så.

Det jag ångrar är att fullmäktige inte avsatte mer pengar för underhåll av våra anläggningar som fick förfalla och måste ersättas med nya.

Per Johansson tycker att jag på ålderns höst ska läsa på om hur lån och räntor fungerar i stället för att ägna mig åt att kritisera unga politiker som far med osanning.

På min tid fick vi lära oss om lån och räntor redan i folkskolan vilket dagens generation av SMS-låntagare inte tycks ha gjort.

Avslutningsvis tycks Per Johansson vara en god representant för den ålderism som finns i Sverige –gamla ska inte påverka samhället utan hålla tyst och nöja sig med att invänta livets slut.

Göte Lundqvist, Ystad