GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göte Lundqvist: Girigheten har fått ett ansikte

I onsdagens Dagens Nyheter fanns en bild av Martin Tivéus, koncernchef i Attendo, och en artikel med rubriken ”Niosiffrigt Coronastöd från skattebetalarna och miljonbonus till cheferna. Personalen larmar om överdödlighet och missförhållanden.”
Skåne • Publicerad 19 juni 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Omsorgsbolaget Attendos huvudkontor i Danderyd.
Omsorgsbolaget Attendos huvudkontor i Danderyd.
Foto: JONAS EKSTROMER

Vi har under lång tid fått ta del av missförhållanden på olika boenden finansierande med skattemedel.

Tidningsartiklar har beskrivit hur läkare på olika vårdcentraler genom vårdanvisningar har satt stopp för äldres möjligheter till sjukhusvård om de drabbats av corona utan att ha orienterat varken de äldre eller deras anhöriga.

Läkarna har dock inte glömt att skicka räkningar för sina vårdbeslut till sjukvårdshuvudmännen.

Jag har under min tid som fritidspolitiker i Ystads kommunfullmäktige pläderat för den valfrihet som privata alternativ inom vård och omsorg ger och fram till nu tyckt att valfriheten ska värnas.

De privata alternativen måste i framtiden visa att de har förmågan att ge den vård och omsorg som vi har rätt att förvänta oss och inte som nu allt för ofta framstå som giriga vinstmaskiner.

Göte Lundqvist, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer