GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göte Lundqvist: Kommunen kan bedriva vård i privat ägda byggnader

Genmäle på Lars Toftemars insändare ”Hur många fler skandaler ska vi behöva uppleva?” i YA 3 juni.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.
Foto: Cecilia Billgren
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag har i en insändare, som Lars Toftemar har synpunkter på, skrivit att politiker fattar beslut utan att förstå dess innebörd.

Lars Toftemar bekräftar mitt påstående genom att insinuera att jag har del i den privata äldrevårdens tillkortakommande i pandemin genom att förorda privat ägda äldreboenden.

Lars Toftemar tycks inte ha förmågan att förstå skriven text vilket inte bådar gott för en representant i kommunfullmäktige

Ägandeformen har ingen betydelse för vården. I Ystad har vi flera exempel på privat ägda äldreboenden där kommunen bedriver vården – så är också, vad jag förstår, tanken med de boenden som planeras i Trädgårdsstaden.

Jag har inte i min insändare visat min inställning till privat vård i äldreboenden vilket påstås av Lars Toftemar. Däremot vidhåller jag att oppositionen i Ystad alltid förordar kommunal verksamhet i vård- och omsorg före privat och att därmed rösta med ryggmärgen.

En politisk vilde kan inte påstås ”rösta med ryggmärgen” eftersom vilden tappat bort även denna genom att svika de väljare som valt hen till ett politiskt uppdrag.

Göte Lundqvist, Ystad

Läs mer