Annons
Insändare

Göte Lundqvist: Märkliga uttalanden av två Ystadspolitiker

Två Ystadspolitiker uttalar sig i tidningen samma dag. I fredagens Ystads Allehanda gör kommunalrådet Kristina Bendz (M) ett uttalande och Jan-Åke Isaksson (SD) skriver en insändare.
Ystad • Publicerad 10 mars 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hamnutbyggnaden och det nya färjeläget är färdigt. Men kommer Ystad att få behålla sitt EU-bidrag på 250 miljoner kronor när Polferries inte har levt upp till sina åtaganden i projektet? Det är frågan som många ställer sig efter EU:s skarpa brev i veckan.
Hamnutbyggnaden och det nya färjeläget är färdigt. Men kommer Ystad att få behålla sitt EU-bidrag på 250 miljoner kronor när Polferries inte har levt upp till sina åtaganden i projektet? Det är frågan som många ställer sig efter EU:s skarpa brev i veckan.Foto: Ystad Hamn Logistik

Kommunalrådet berömmer sig över att den enda budget Treklövern utformat under mandatperioden gått med 65 miljoner i överskott.

Överskottet blir mindre spektakulärt när 57 miljoner kommer från statens coronabidrag – det verkliga överskottet blir då åtta miljoner.

Annons

I samma uttalande kritiseras barn- och utbildningsnämndens vars ordförande kommunalrådet sagt upp bekantskapen med.

En ledare som inte kan hålla sams med den nämnd som har kommunens näst största budget har problem i sitt ledarskap vilket visar sig i att Treklövern endast fått gehör för en budget av tre möjliga.

Jan-Åke Isaksson, gruppledare för Sverigedemokraterna, insinuerar i sin insändare att regeringens kritik av polskt ledarskap står bakom Polens försenade beslut att ställa sig bakom hamninvesteringen.

EU, inklusive Sverige, har alltsedan partiet Lag och rättvisa under ledning av Jarostaw Kaczynski tog makten i Polen kritiserat Polen för försök att ta kontrollen över rättsväsendet och skärpa abortlagstiftningen.

Politiken i Polen ligger i linje med Sverigedemokraternas intentioner och uttalade stöd för auktoritära ledare som Trump i USA och Orban i Ungern.

Frågan är – har vi gjort oss förtjänt av sådant ledarskap i Ystad?

Göte Lundqvist, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons