unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Göte Lundqvist: Politiker i Ystad vilseleder väljarna

De senaste dagarna har vi i Ystad kunnat läsa om kommunens ekonomiska resultat för 2019.
Bokslutet visar plus - verkligheten minus.
Bokslutet visar plus - verkligheten minus.
Foto: Mark Hanlon
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Enligt oppositionen gick kommunen med en vinst på 16,7 miljoner och enligt treklövern blev det en förlust på 5,3 miljoner vilket innebär att barn och gamla måste utsättas för ”ett stålbad” under 2020.

Båda parterna talar sanning eller ljuger beroende på vad man vill få oss väljare att tro. Skillnaden beror på redovisningen av kommunens vinstuttag från bolagen.

Oppositionen redovisar uttaget, 22 miljoner, från bolagen 2018 som enligt ny redovisningsmetod bokförs 2019 och treklövern väljer att inte redovisa 2019 års uttag, 20 miljiner, från bolagen.

Sanningen torde bli att kommunen går med 14,7 miljoner kronor i verklig vinst för 2019.

Eftersom de kommunägda bolagen i Ystad beräknas gå med 60 miljoner i vinst 2019 finns det, om politikerna så vill, mer pengar att hämta hem till kommunkassan.

Göte Lundqvist

Ystad