GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Göte Lundqvist: Tydligen inga problem när regeringsföreträdare ljuger och begår brott

De flesta vet att man ska städa uppifrån och ner – så inte regeringen. Regeringen fick sitt mandat för att komma tillrätta med den utbredda brottsligheten.
Politik • Publicerad tisdag 00:15
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)Foto: Marko Säävälä/TT

För att kunna göra detta är bästa sättet att föregå med gott exempel och inte, som nu sker, själv utöva brottslig verksamhet och dessutom fara med osanning.

Ebba Busch (KD) har fått böta för förtal och dessutom tyckt att hon gjort rätt. Den som lyssnade på hennes intervju i lördagens radioprogram kunde också konstatera att hon har svårigheter med sanningen.

Richard Jomshov (SD) tycker att lagmannen som dömer enligt svensk lag är ”ett jävla skämt”.

Stats-sekreteraren PM Nilsson tjuvfiskar utrotningshotat ål och ljuger vid flera tillfällen om detta för polisen samtidigt som regeringen framhåller att ett av rättsväsendets stora problem är att ingen vill avge trovärdiga vittnesmål i brottsmål.

Statsministern tycker uppenbarligen inte att det är några problem att ha en minister som fått böta för förtal och en tjuvfiskande statssekreterare som dessutom ljuger för polisen och som kryper till korset och erkänner sitt brott först då massmedia kommit på honom.

Bästa sättet att komma tillrätta med brottsligheten är att städa uppifrån och ner. Första städtaget är att ge en tjuvfiskande och lögnaktig statssekreterare sparken.

Göte Lundqvist, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.