GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hans Ekström: Egoism snarare än ekonomisk analys

Jag kan hålla med Kevin Rasmussen (S) när han skriver att kommuner borde äga sina fastigheter. (”Ett styre borde jobba för Ystadsbornas bästa” i 21 juli)
Skåne • Publicerad 26 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På den här tomten närmast Malmövägen i Trädgårdsstaden ska det byggas ett äldreboende.
På den här tomten närmast Malmövägen i Trädgårdsstaden ska det byggas ett äldreboende.Foto: Peter Hellemarck

Men handlar inte försäljning av byggnader för skattefinansierad verksamheter om att det är tråkigt med underhåll, det får såna som till exempel Ilija Batlan och hans SBB ta hand om, och roligare att få in friska pengar till något nytt att visa upp.

Minns en fackordförande som angående den usla skötseln av järnvägen sa, att politiker inviger hellre en nya bana eller station än en renoverad tågväxel.

Kanske ligger inte ekonomisk analys bakom försäljning av kommuners fastigheter utan vanlig egoism.

Hans Ekström, Kivik

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.