GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hans Överling: Hårdare straff för förtroendevalda

Morgan Johansson fick sitta kvar som justitieminister, då Magdalena Andersson riskerat svenska nationens säkerhet genom att köpa hur vi ska ställa oss till kurder.
Politik • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Justitsieminister Morgan Johansson efter misstroendeomröstningen mot honom  i riksdagen.
Justitsieminister Morgan Johansson efter misstroendeomröstningen mot honom i riksdagen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sambandet med detta köp och frågan om Morgan Johanssons kompetens begriper jag inte.

Nu har Uppdrag granskning avslöjat flera förtroendevalda riksdagsmän som på ett tvivelaktigt sätt verkar ha fått extra tillskott till sin "knala lön" genom att ange bostadsadress som kan diskuteras.

Riksdagsmännen som är förtroendevalda och ska kontrollera sig själva har tydligen också lagstiftat att de inte kan bli återbetalningsskyldiga, som alla andra som fuskat till sig extra förmåner.

Nu är det upp till Morgan Johansson att visa att han verkligen är "karl för sin hatt" och göra något drastiskt.

Kan man inte återkräva extarpengar, som ur min synvinkel har betalats ut genom fusk, så borde detta kunna vara till grund att utreda om det finns möjlighet att åtala dessa personer för planlagt fusk för att få bidrag från våra skattepengar.

De borde dessutom få hårdare straff då det gäller förtroendevalda i Sveriges riksdag.

Hans Överling, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.