GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hasse Bengtsson: Med fotbollen kom hoppet i coronatid

Mycket är och har varit annorlunda under de här åren med pandemin. Med Corona. Det har varit (och är) förfärligt med smittan. All ensamhet. Alla förbud, alla rekommendationer, alla restriktioner. Många svåra att förstå. Att inte kunna umgås. Att inte kunna gå på en konsert eller på bio eller på teater. Att inte kunna gå på fotboll.
Florent Sopi gjorde Österlen FF:s mål. Därmed har han gjort mål två matcher i följd.
Florent Sopi gjorde Österlen FF:s mål. Därmed har han gjort mål två matcher i följd.
Foto: Malin Palm
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I helgen ändrades en del i alla fall. Publik på fotbollsmatcher! Själv såg jag i lördags derbyt i division 4 i Gärsnäs. Gais mot Tomelilla och lite senare på eftermiddagen division 1-fotboll i Skillinge.

Före detta allsvenska Ljungskile mot Österlen. 0-0 i Gärsnäs med en missad straff för hemmalaget och 1-1 i Skillinge med en annan missad straff för hemmalaget och mål i 95:e minuten för gästerna. Dramatik på båda ställena.

Och på söndagen cyklade jag till Lorenzlund. Ett annat härligt derby. I division 6. Baskemölla mot Kivik. Folk på bänkar och i backen. Känslor och diskussioner, ”fan domaren”. ”Bra jobbat, Kalle”. Korv med bröd.

Det ordnar sig nog det här. Trots allt. Kanske slipper vi marknadshyror och försämrad arbetsrätt. Kanske slipper vi en del andra idéer som vrider samhället högerut.

Det här sista slank bara med. Allmänt optimistisk efter några fina stunder på fina idrottsplatser med fina fotbollsmänniskor runt Simrishamn.

Nästa helg börjar EM i fotboll.

Hasse Bengtsson (s), Östra Vemmerlöv

Läs mer