Annons
Insändare

Hasse Bengtsson: Pessimism och konstiga lösningar

Christer Akej vill att vi bygger ut kärnkraftverken. Han tycker inte att vi ska störa cementindustrin med besvärliga krav på att skydda miljön. Enligt rubriken tycker han heller inte att vi har en rättstrygghet i det här landet.
Skåne • Publicerad 6 augusti 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Röken stiger från skorstenarna på Heleneholmsverket i . EON:s kraftvärmeverk i Heleneholm producerar el och fjärrvärme från naturgas och togs i drift i början på 60-talet.
Röken stiger från skorstenarna på Heleneholmsverket i . EON:s kraftvärmeverk i Heleneholm producerar el och fjärrvärme från naturgas och togs i drift i början på 60-talet.Foto: Johan Nilsson/TT

Att ifrågasätta våra domstolars kompetens, vår rättstrygghet, är rätt oerhört. Akej menar också att lösningen på den förfärliga gängskjutningen är hårdare straff. Inte mycket vetande eller forskning tyder på att det är sant.

Själv är jag lite mer optimistisk än pessimisten Christer Akej. Jag tror att vi fortsätter hitta lösningar.

Annons

Jag tror att vi även i framtiden kommer att ha el i södra Sverige. Utan kärnkraften hängande över oss (kommer aldrig att glömma Fukushima). Det finns så mycket alternativ kring vind och sol och minskad konsumtion även om industrin byter från fossilt bränsle till andra källor.)

Jag tror att vi även i framtiden kommer att bygga hus (kanske med cement) och ändå vara rädda om naturen. Jag tror att vi i framtiden tar hand om gängskjutningarna. Och då är inte lösningen att låsa in tonåringar på livstid istället för två-tre år.

Jag tror att det kommer att gå rätt bra för oss. Men när jag läser Akejs pessimism och förslag till lösningar tror jag att det är bra att Socialdemokraterna regerar.

Hasse Bengtsson (S), Östra Vemmerlöv

Annons
Annons
Annons
Annons