GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hemtjänstspersonal: Även här i Tomelilla stressar de nya schemana sönder oss

Med anledning av det utomordentliga reportage i Ystads Allehanda 16 november med rubriken ”Äldreboende. Anställda sågar nya scheman".
Tomelilla • Publicerad 25 november 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Marie Karlsson Pawlik, Annette Strand och Katarina Rosengren jobbar på äldreboendet Ejdern. De tycker att schemat med resurspass ger stress och oro.
Marie Karlsson Pawlik, Annette Strand och Katarina Rosengren jobbar på äldreboendet Ejdern. De tycker att schemat med resurspass ger stress och oro.
Foto: Malin Palm

Vi är personal i hemtjänsten i Tomelilla kommun. Vi skulle vilja skriva under på allt som står i tidigare nämnda artikel.

Vi har jobbat med dessa nya scheman sedan februari. I dagsläget är det flera av oss som på allvar funderar på att byta jobb på grund av dessa outhärdliga nya scheman.

Ojämn fördelning av dagar/kvällar, veckor liknande skift, samt resurspass som orsakar stor oro och bristande kontinuitet.

Funderingar på att byta arbete finns, trots att alla har jobbat många år på samma arbetsplats. I grunden trivs vi med vårt yrke.

Vi brinner för vårat yrke och vi trivs tillsammans i arbetsgruppen. Men med dessa nya scheman finns inte utrymme att varken hjälpas åt, rycka in extra eller göra något extra för våra äldre.

Nu för tiden möts de äldre oftast av trött och stressad personal som helt enkelt har börjat köra på sina sista extrakrafter.

Det sägs att de äldre inte har något att göra med scheman – att det inte är deras sak, men det är det i allra högsta grad. För det är de som får utstå resultatet utav dessa scheman-stressad och slutkörd personal.

Även de äldre dras med oro över att kanske inte känna igen den som kommer in i deras hem (och vem vet,kanske bär denne även på covid 19?).

Sedan starten i februari har vi försökt påpeka och lyft frågan om schemats brister. Vår närmaste chef har fört vidare våra åsikter, men sedan är det stopp.

Överkörda är det minsta vi kan kalla oss. Totalt ignorerade känner vi oss. "Det är bra med rätt till heltid, men det ska vara mänskligt också" skrivs det i artikeln 16 november. Vi kan inte göra annat än att hålla med.

I dagsläget tror vi inte att det finns någon i bestämmande position som skulle vilja jobba efter en enda rad på vårat schema.

Snälla, börja lyssna på dem som är ute i verkligheten.

Elin Söderström, Ingrid Johnsson, Sofia Lövgren, Susanne Aspegren, Emma Andersson, Jessica Gustavsson, Johanna Wiberg, Patricia Muller, Carita Barkstedt

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.