Insändare

Hodder Stjernswärd: Nu får vi betala för den dåraktiga nerrustningen

Sverige Artikeln publicerades

Så sent som 1990 fanns det 50 militära fält- och stridssjukhus i armén och marinen, enligt en genomgång i Dagens Nyheter. Nu är allt detta borta.

Vad hade inte försvarsmakten kunnat hjälpa till med i den krisartade situation vi nu befinner oss i. Men då var allt frid och fröjd. I spåren av flera decenniers nedrustning får nu hela folket lida av dårskapen.

Enligt Svenska Dagbladet (17 mars) säger generaldirektören vid Myndigheten för samhällsskydd- och beredskap (MSB) Dan Eliasson: ”Vänta inte på alla utredningar. Låt försvarsaktörerna få jobba. Det är så mycket som behöver göras. Vi kan anpassa oss under vägens gång”.

Var det inte Eliasson som ansågs olämplig som Rikspolischef? Nu dyker han upp som chef för MSB med mycket bestämda åsikter.

Ja, ska sanningen fram får vi nu äta upp gångna enorma försyndelser både då det gäller försvarsmakten och totalförsvaret.

Hodder Stjernswärd

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.