unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Hur mycket tid har kulturen i Ystad råd att förlora?

Kulturnämnden har i över ett år stått utan både kulturchef och förvaltningschef, vilket är illa.
I sn art ett och ett halvt år har Ystads kommun varit utan kulturchef. Snart är också Ystads teater utan operativ ledning. Det är mycket illa för Ystads kommun att rekryteringsproccesen tagit orimligt lång tid.
I sn art ett och ett halvt år har Ystads kommun varit utan kulturchef. Snart är också Ystads teater utan operativ ledning. Det är mycket illa för Ystads kommun att rekryteringsproccesen tagit orimligt lång tid.
Foto: Mårten Svemark
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Förvaltningen har verkligen gjort all de kan för att arbetet ska flyta på, inte minst den tillförordnade kultur- och förvaltningschefen som dragit ett tungt lass.

Minns vi rätt så utlystes kulturchefstjänsten direkt när den förra slutade men drogs tillbaka efter några dagar. Eftersom den dåvarande förvaltningschefen också skulle sluta för att gå i pension så sades det att det var den kommande förvaltningschefen som skulle anställa en kulturchef.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Diskussionerna var många, långa och hårda där även turbulensen med det nya kulturmagasinet kom in vilket gått att läsa I YA under vintern 2020. Den frågan är inte heller löst vilket är ytterst beklagligt.

Vi i oppositionen var mycket kritiska att chefstillsättningarna tagit så lång tid vilket skadar kulturen.

Eftersom det saknades en förvaltningschef så blir det dennes chef, kommundirektören, som kan anställa en kulturchef.

I detta ska nämnas att även dåvarande kommundirektören lämnade under 2019 och en ny fanns inte på plats förrän på senhösten. Eftersom ingen kommundirektör fanns kunde ingen förvaltningschef anställas som kunde anställa en kulturchef.

För mig/oss i nämnden känns som det blev ett förlorat år.

När frågan om en gemensam kulturchef och teater-VD blev aktuell beslutades att nämnden och teaterbolagets styrelse skulle ha ett gemensamt möte om denna fråga vilket var mycket bra.

I dessa diskussioner runt påsk så beslutade både teaterbolagets styrelse samt kulturnämnden att vi ville prova konstruktionen.

Dock var vi i oppositionen mycket tydliga att detta var helt avgörande om att det ska anställas en konstnärlig ledare på Ystads teater. Annars menar vi att detta inte kommer fungera vilket bifölls av styret!

Slutsatsen man kan göra är att en kombinerad kulturchef och teater-VD ger möjlighet till samordning som kan stärka kulturen plats i kommunen.

Med en förvaltningschef, med hjälp av kulturchef och konstnärlig ledare, som kan agera som dörröppnare mellan olika enheter som kulturskolan, estetprogrammen, allmänkulturen och teatern bland annat kanske även inom socialens område, kan nya möjligheter öppnas.

Det stora problemet i kulturens utveckling tycks inte ligga bland kommunens kulturpolitiker utan återfinns längre upp i ledningen? Varför alla dessa chefsavhopp och varför dessa svårigheter att ersätta dessa chefer?

Mårten Mårtensson 2 vice ordf. (S)

Madeleine Hägg (C)

Kim Grahn (S)

Nils Gunnar Snygg (S)

Mikael Cadier (MP)

Ledamöter i kulturnämnden, Ystad