Insändare

Inget konstig med samarbete mellan S och LO

Tomelilla Artikeln publicerades
Foto: Ryan Kelly

I en insändare den 30 september menar Per Gustafsson att det är korrupt att LO är med och finansierar Socialdemokraterna. Vidare påstår han att vi skyltar med det i Tomelilla.

Det är kanske på sin plats att Per Gustafsson läser på arbetarrörelsens historia och funderar på vad som kom först, hönan eller ägget.

Socialdemokratin bildades ur fackföreningsrörelsen för att politiskt kunna driva frågor om arbetarnas rättigheter.

Att LO och Socialdemokraterna har ett nära samarbete är därför inget konstigt. Vi är, och har varit alltid varit, ärliga och öppna med vilka bidrag vårt parti får, även innan en lag tvingade alla partier att redovisa vart de får pengar ifrån.

Per Gustafsson menar även att LO skulle lämna bidrag till Tomelilla arbetarekommun. Vi kan lugna Gustafsson med att så inte är fallet.

LO betalar för sin del av Första maj-arrangemanget och Arbetarekommunen för sin. Några bidrag till den lokala partikassan från LO Tomelilla förekommer heller inte.

Men kanske är det så att Per Gustafsson betecknar det som korruption att vi har medlemmar i Socialdemokraterna i Tomelilla och förtroendevalda i kommunfullmäktige, nämnder och styrelser som är anslutna till LO-förbund?

Axel Olsson

Ordförande Socialdemokraterna i Tomelilla

Peter Boström

Ordförande LO Tomelilla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.