GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingrid Ek: Plötsligt vill en moderat att politiken ska gripa in på marknaden

Svar efter Paula Nilssons inlägg ”Inget att fira om oppositionen vinner valet” i YA 29 juli.
Skåne • Publicerad 2 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.
Den skånska flaggan vajar i vinden i marinan i Ystad.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag är den första till att tycka att politik ska vara enkelt, men Paula Nilsson, det finns en gräns för hur långt man kan gå i denna förenkling.

Det som har hänt efter många år av avregleringar och privatiseringar är att marknaden överhettats och när sedan det kommer en pandemi och ett krig i Europa emellan så tappar marknaden allt vad sunt förnuft heter.

Till det kommer det växande klimathotet som hela tiden varnar oss med ständigt återkommande katastroflägen, till exempel som skogsbränder, översvämningar och ett hav där fiskar och växter blir sjuka.

Den skattefinansierade sektorn hamnar i detta kaos som råder, där vi har tappat kontinuiteten i och med bland annat inhyrning av personal, hög personalomsättning och vinstjakt.

Då ställer sig borgarna på barrikaderna och vill att politiken ska gripa in. Då har man glömt sin iver att privatisera oavsett om det är bra eller dåligt.

Vi socialdemokrater tror inte heller att marknaden klarar av detta på egen hand och att politiken måste hjälpa till och mildra konsekvenserna i detta läge för skattebetalande familjer oavsett hur de får sin inkomst.

Den socialdemokratiska minioritetsregeringen har kämpat på men utan egen majoritet är det svårt att få igenom nödvändiga beslut.

Ingrid Ek (S), Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.