unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ingrid Persson, Ystad: Vi är för många människor på planeten

Det är hög tid att ta tag i det egentliga problemet – vi är för många människor på den här planeten. Det är bara att se vad som händer med miljö och hälsa.
Vi är för många människor redan och stimulans för familjer att föda så många som som möjligt bör upphöra, anser insändarskribenten.
Vi är för många människor redan och stimulans för familjer att föda så många som som möjligt bör upphöra, anser insändarskribenten.
Foto: Mattias Mattisson
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

De som vill och kan skaffa eller ta hand om barn ska kunna göra detta, men att statligt subventionera överbefolkning till familjer med mer än tre barn måste upphöra.

Barn ska ha tillgång till vuxna och inte leva osedda. Växa upp friska och välmående, supportade och uppmuntrade.

Färre individer i ett samhälle med allt äldre befolkning hjälper barnen till att utvecklas på ett positivt vis och en försäkran om bibehållen välfärd.

Ge större barnbidrag till första barnet, vanligt barnbidrag till barn nummer två och tre, därefter inget mer barnbidrag.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Vi lever i modernt samhälle där alla vet hur ett barn blir till. Barn nummer fyra eller mer kan knappast vara en överraskning.

Stöd till större familjer får hanteras på annat vis än ekonomiskt stöd via barnbidrag.

Försörjningsbidrag med granskning och krav på hålla en överenskommen hanterbar budget, annars inga pengar.

Ingrid Persson, Ystad