GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingrid Svensson: Bristen på personal hotar uteserveringarna

Nu är det bara en vecka kvar till midsommar och med det också starten av högsäsong för hotell, restaurang, camping och andra delar av svensk besöksnäring.
Skåne • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hotell Mossbylund har Ingrid Svensson som vd. Personalbristen tynger branschen, enligt henne. Foto: Catharina Nilsson/Arkiv
Hotell Mossbylund har Ingrid Svensson som vd. Personalbristen tynger branschen, enligt henne. Foto: Catharina Nilsson/Arkiv

Efter två år med pandemi och restriktioner ser jag verkligen fram emot att äntligen kunna ha full fokus på att serva gäster och skapa upplevelser utan att behöva tänka på begränsningarna som präglat oss under pandemin.

Men det finns ett stort mörkt moln som riskerar att jag och mina kollegor inte kan leverera den upplevelse vi vill – och som gästerna efterfrågar.

Det är tufft, mycket tufft, att hitta rätt medarbetare. Vi påbörjade rekryteringsprocessen i oktober förra året med sikte på denna sommar då vi insåg att förra sommaren bara var en begynnelse av kommande kompetensbristsituation.

För ett år sedan fanns sydeuropeisk arbetskraft tillgänglig men när deras turism nu kommer ifatt sitter branschen riktigt i klistret. Detta var lätt att räkna ut men frågan är om våra arbetsförmedlare runt om i landet förstod att dom hade ett guldläge att ta vara på.

Utmaningen idag är så stor för många hotell och restauranger att man kan tvingas ha stängt vissa tider eller dagar.

För det jag minst förstår är hur det kan finnas 7456 människor i länet som är inskrivna på arbetsförmedlingen med utbildning och/eller erfarenhet från besöksnäringen. 7456 personer på 916 utannonserade och lediga jobb.

916 detta är dock en underskattning av behovet eftersom många inte besvärar sig med att annonsera där då tilltron till arbetsförmedlingens är extremt låg. Den här situationen är omöjlig att förstå och den är katastrofal för människorna utan jobb, för vårt företag och extremt kostsamt för samhället och skattebetalarna.

Vi skapar jobb och bidrar med arbetstillfällen hela, hela tiden. Men för att jag och mina kollegor ska hitta medarbetare inför högsäsongen måste arbetsförmedlingen göra mer för att matcha alla de arbetslösa som finns mot de jobb som vi nu skapar. Även om vissa jobb kräver yrkeskunskap har många låga eller inga krav på speciella yrkeskunskaper så det borde vara fullt möjligt för de flesta att ta jobben. Kraven på arbetslösa måste bli mer rimliga och det behöver bli mer lönsamt att jobba så att färre väljer att vara utan jobb. Detta kan vi inte bortse ifrån.

På både kort och längre sikt behöver vi tillsammans vässa utbildningarna. Dels behöver kommuner och andra bättre matcha utbudet mot besöksnäringens stora behov. Och dels behöver utbildningarna bli bättre, mer moderna och tillgängliga. Här behöver jag och mina kollegor bli mer engagerade och bland annat erbjuda bättre praktikplatser. Vi är som svampar nu, gästerna finns, pandemin är bakom oss och vi brinner för att serva hungriga och törstiga gäster som längtar ut. Så här finns bara win win att fokusera på.

Besöksnäringen är en fantastiskt rolig näring som jag jobbat och drivit företag inom i 20år. Vi är vana vid tempoväxlingar och alltid redo att ställa om. De två senaste åren har verkligen varit säregna. Nu har samhällsekonomin en enorm möjlighet då vi själva och otaliga kollegor och medarbetare har utvecklats både som person och yrkesmänniska tack vare näringens dynamik och framåtanda.

Pandemin och restriktionerna satte käppar i hjulet men vi ser ingenting annat än fokus på en återstart som kan skapa jobb och utveckling. Låt då inte en senfärdig arbetsförmedling eller dåliga incitament bli ett nytt hinder. Vi har lärt oss mycket och vi tar vara på kunskapen. Senfärdighet är motsats till tempoväxlingar och snabba omställningar.

Ingrid Svensson, ägare/vd, Hotell Mossbylund

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.