Insändare

Insändare: Bekymmersamt med negativ publicitet

Tomelilla Artikeln publicerades
Kastanjeskolan Tomelilla
Foto: Mark Hanlon
Kastanjeskolan Tomelilla

Det är ledsamt att läsa alla de artiklar med negativt budskap som YA publicerat den senaste tiden gällande Kastanjeskolan.

Vi är många som får bevittna den motvind det innebär för skolledning, lärare och elever.

Det är bekymmersamt att en organisations interna frågor hanteras av och i media.

Skolan är en komplex organisation som inte låter sig beskrivas i ett antal tidningsartiklar med startpunkt i ett anonymt brev. Det är lätt att gå vilse med en sådan utgångspunkt, anonyma brev lämpar sig eventuellt som startpunkt till ett flöde av spekulationer.

Från min horisont ser jag en skola som är under förändring och det helt klart till det bättre – både för personal och elever.

Min förhoppning är att de som arbetar på skolan – ledning, lärare och elever – orkar med motvinden och får det stöd de så väl förtjänar.

Ulla Winza

Enhetschef

Barn- och utbildningsförvaltningen, Tomelilla kommun

 

Svar direkt: Trevligt att höra optimism och framtidstro angående skolsituationen i Tomelilla.

Vi är många som hoppas att utvecklingen ska vända till det bättre.

Men det är en orimlig tanke att Kastanjeskolan blir bättre av att kritiska röster tystas eller att media avstår att rapportera om skolans undermåliga resultat.

Jag tror tvärtom att det är viktigt att media fortsätter att rapportera om missförhållanden. Problem löses sällan genom att man försöker tiga ihjäl dem.

Lars Mohlin

Chefredaktör

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.