GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Bra arbetsgivare för lokalvårdare

Feministiskt initiativ har vid flera tillfällen tagit upp städupphandlingen i samhällsbyggnadsnämnden, dock utan något som helst gehör från något parti.
Simrishamn • Publicerad 18 juli 2018
Detta är en insändare i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Därför skrev jag en skrivelse till presidiet i början av juni med förslaget att förvaltningen omedelbart skulle ges i uppdrag att se över ett övertagande i kommunal regi. Vi har även budgeterat för detta i vår budget.

Att det enligt Carl Göran Svensson, ordförande i nämnden och en av de tre männen i presidiet, inte går att trolla över en natt äger sin riktighet . Men i detta fallet så har många nätter förflutit utan minsta initiativ till förändring till det bättre när det gäller lokalvårdarnas situation.

Om det nu finns fler partier som ansluter sig till Feministiskt initiativs krav på förändring när det gäller lokalvårdarnas situation så är det givetvis mycket välkommet

Kommunen har som målsättning att bli den bästa arbetsgivaren av alla skånska kommuner.

En bra början för att ha möjlighet att nå det målet är att inkludera lokalvårdarna. Klart vi kan det.

Ingmarie Jacobsen

ledamot i samhällsbyggnadsnämnden för (Fi ) Simrishamn