Insändare

Insändare: Fula påhopp bland politiker

Tomelilla Artikeln publicerades

Som nyuppstånden kommunpolitiker (verksamheten har legat nere några år) kan jag inte sluta förundra mig över språkbruket, otrevligheten och de fula påhoppen bland politiker. Bland annat när jag läser insändarna i Ystads Allehanda. Men även live.

I stället för att presentera sin egen politik och beskriva hur bra den är för medborgarna om man gör ditten och datten, så går man ut och angriper meningsmotståndare på alla möjliga vis.

Man anklagar andra partier för att vilja göra det och det, varav det mesta är påhitt. Och man försöker att ta all heder och ära av sina meningsmotståndare.

Varför det? Vart och ett parti vet väl bäst själva vad de vill ha för politik? Man frågar väl inte A vad B vill ha för politik? Det vet väl B bäst själva? Så varför försöker då A att sprida lögner om B? Det kan man ju fråga sig. Det gör i alla fall inte A trovärdig.

Men deras partiledare i Stockholm håller ju hela tiden på att hacka på andra partier. Så varför skulle kommunpolitikerna vara annorlunda? Jag har dock själv ingen i Stockholm över mig längre. Det känns mycket bättre.

Här kommer man fram till uppförande och uppfostran. Även om man har olika åsikter om politik behöver man väl inte kasta skit på andra? Gör ni likadant i verkliga livet? Privat? Då tycker jag verkligen synd om er.

Hädanefter tycker jag att alla politiker slutar upp med alla fula angrepp på andra och i stället presenterar sin egen politik på ett anständigt och värdigt sätt och låter väljaren själv välja. Väljaren är inte dum, han/hon behöver inte pådyvlas en massa förtal och lögner.

Ni behöver inte vara trevliga och hälsa på mig om ni inte vill, men att spotta och sprida lögner är att gå för långt. Då skall man inte vara politiker. Detsamma gäller denna här insändarspalten. Ett trevligt språkbruk underlättar alltid också.

Sen kan man givetvis diskutera saker och ting, men då med fakta och på ett värdigt sätt utan personangrepp.

Vi i Tomelillapartiet tänker bara driva den politik hädanefter som är bäst för Tomelilla oavsett vad andra partier säger och tycker. Och utan toppstyrning från Stockholm. Som andra partier har. Där det kan ringa en partiboss från Stockholm eller Malmö och ha synpunkter på politiken här nere. I vårt parti är det så att gräsrötterna i Tomelilla bestämmer politiken. Ingen annan.

Så om någon tycker sig vilja svara på den här insändaren med något påhopp på mig, så bevisar det ju bara hur rätt jag har. Och jag tänker inte svara.

Håkan Malmgren

Tomelillapartiet