Annons
Insändare

Insändare: Lars Nyström ställer frågor han redan vet svaren på

Angående insändare i YA 8 april ”Har Gertrud Ekman smygröstat på SD?” från Lars Nyström (SD). Man blir både häpen och skrämd när man läser Lars Nyströms svar till Gertrud Ekman (S) på en fråga om var SD står när det gäller utförsäljning av Skurupshems bostäder.
Skurup • Publicerad 11 april 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Öppet hus Kvarteret Mars
Öppet hus Kvarteret MarsFoto: Mark Hanlon

Istället för att ge svar på frågan ställer han frågor till Gertrud Ekman som han rimligen skulle kunna besvara själv.

Han ställer bland annat frågan om hur Socialdemokraterna vill lösa bostadsbristen i Skurups kommun och konstaterar felaktigt att styret inte gjort något i frågan under förra mandatperioden.

Annons

Lars Nyström har suttit i presidiet i kommunstyrelsen under hela förra mandatperioden och gör så fortfarande. Han har dessutom suttit i kommunfullmäktige under samma tid.

Det kan inte ha undgått Lars Nyström att under alliansens långa styre skedde i stort sett ingen planering av nybyggnation.

Direkt efter valet 2014 sattes ett stort arbete igång för att hitta mark för nybebyggelse. Man finkammade hela kommunen och planlade var det fanns möjlighet till byggande.

Lars Nyström borde veta att det tar tid att få fram detaljplaner då det finns många hinder på vägen. I maj 2017 fanns detaljplan på Flintebroområdet med cirka 80 bostäder och marken var såld.

Inflyttning av vissa bostäder planeras nu till innan sommaren. Detaljplan för kvarteret Mars för 16 lägenheter var klar och nu är inflyttning på gång.

Andra exempel är Folkhögskolan med 90 nya studentbostäder planerade, Västra Saritslöv med cirka 300 bostäder, Västra Gränsgatan med 24 villor. Även i Skivarp, Rydsgård och Mossby finns planer.

Aktuella planer i kommunen i februari 2019 var Pilgården med 10 radhus och 60 lägenheter där detaljplanen är ute på samråd likaså Askliden med åtta villor eller radhus och kvarteret Bengt med 20 bostäder i form av trygghetsboende.

Detta är bara några exempel på hur aktiva man varit under föregående mandatperiod som Lars Nyström tydligen missat.

Mitt råd till Lars Nyström, skaffa dig kunskap om den översiktsplan som håller på att arbetas fram i Skurups kommun och be de tjänstemän som arbetar med dessa frågor att de ger dig en lektion i vad som har skett under föregående mandatperiod och fortsättningsvis.

Det är bara sorgligt att du inte ens tagit till dig, i din position som politiker, den informationen som Kommunala pensionärsrådet får vid varje möte av engagerade och framåtsträvande tjänstemän.

Annons

Inger Wennhall (S)

Skurup

Annons
Annons
Annons
Annons