Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Sanering efter tidigare vanstyre

Det framkommer nu med smärtsam tydlighet för Ystadsborna att Socialdemokraterna kört Ystads ekonomi i botten valåret 2018. Redovisat underskott 2018 är drygt 1 miljon men revisorernas utredning visar att det faktiska underskottet är ofattbara 52 miljoner – i en högkonjunktur.
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystads hamn kommer att kräva åtskilliga miljoner de närmaste åren som kunde använts klokare, anser insändarskribenterna.
Ystads hamn kommer att kräva åtskilliga miljoner de närmaste åren som kunde använts klokare, anser insändarskribenterna.

Att ekonomin var så dålig mörkades till efter valet och tyvärr då inga åtgärder sattes in fortsätter ekonomin utför i "svart pist".

Ett exempel på totalt huvudlös ekonomi är den skattefinansierade restaurangverksamheten i bowlinghallen. Nu visar det sig precis som vi moderater sa, årliga miljonförluster som skattebetalarna får stå för i tio år.

Mångmiljonbelopp av skattepengar som skulle gått till skola och äldreomsorg hamnar istället via franchisetagare och restaurangkedjan O'Learys till en av ägarna, riskkapitalbolaget Altor, som har delar av sitt fondkapital placerat på Malta.

Att kalkylen för bowlinginvesteringen var riggad var väntat men att delar av skattemedel i Ystad med hjälp av socialdemokraterna, hamnar i ett skatteparadis får anses graverande för det tidigare S-styret.

2021 kommer vi se resultatet för socialdemokraternas andra felkalkyl. Då börjar hamninvesteringen kosta skattemedel. Mångmiljonbelopp.

Pengar som ska tas från den utdelning som de kommunala bolagen tidigare kunnat tillskjuta till skola och äldreomsorg.

För att kompensera detta krävs en skattehöjning samt höjda avgifter och hyror från de kommunala bolagen.

Bowlingen blev en dyr historia för skattebetalarna men hamnen blir ännu värre. Men värst är hur ekonomin kördes totalt i botten 2018.

I Ystad fanns ingen tom lada att ta över. Magdalena Anderssons partikamrater hade rivit ladan också.

Nu får vi moderater, liberaler och kristdemokrater städa upp efter ekonomiskt vanstyre av Socialdemokraterna. Men vi gör det för en bättre framtid i Ystad.

Magnus Anderberg (M)

Christian Persson (M)

Ystad

Läs mer