Insändare

Insändare: SD skapar sina klavertramp på egen hand och utan hjälp

Ystad Artikeln publicerades

Replik på Paul Svenssons insändare ”Lögnaktigt påhopp på SD” i YA 3 augusti. Det är verkligen ett lågvattenmärke även för Paul Svensson att påstå att jag vigt mitt liv till att baktala och ljuga om Sverigedemokraterna.

Att det kommer ifrån en man som representerar det parti som har gjort lögnen till sanning är märkligt. Ett parti vars partiledare i debatt efter debatt medvetet ljuger om allt ifrån sin egen budget till den invandring som han så djupt avskyr.

Man blir inte förvånad när ett sådant beteende även sprider sig ner till den rotivå som Paul Svensson befinner sig på.

Jag behöver verkligen inte ljuga om SD, verkligheten talar för sig själv och era klavertramp sköter ni så bra själva utan att jag behöver påpeka dem.

Du kan alltså inte belägga ett enda av dina påståenden om att jag ljuger och baktalar. Vem är det då som de facto baktalar och ljuger?

Paul Svensson glömmer bort att hans parti röstade igenom en M/KD-budget (servettbudgeten) på riksplan som medförde att stora kommunala bidrag försvann 2019, bidrag som skulle gjort att Ystads budget nästan var i balans, det är inget han önskar tala om.

Att upprepa det blåbruna blockets mantra om att Socialdemokraterna fört ett vanstyre under förra mandatperioden är verkligen lågt och en enda stor lögn för att rättfärdiga att stora nedskärningar är att vänta. Ystad har aldrig varit så framåt som under den mandatperioden.

Däremot kommer Ystad nu att stagnera och den blåbruna röran kommer att försämra för gamla och unga. Var ska ni spara någonstans om inte på lönekostnaderna, som är 85 procent av kostnaderna?

I så fall kommer äldrevården, skolorna, barnomsorgen och fritidsverksamheten att drabbas. Det borde även Paul Svensson kunna räkna ut. Därför låter det lite ihåligt när han lovar att inga nedskärningar kommer att drabba de gamla och unga

Det var däremot positivt att Paul Svensson meder att Sverigedemokraterna ingår i den styrande fyrklövern. Det är vad alla kan se, utom vissa liberala partiledare förstås; att SD inte är ett oppositionsparti.

Att han sedan vill mästra med mig om hur man bedriver oppositionspolitik är inget som förvånar mig eftersom hans argument tryter. Men, Paul Svensson, det är en paradox att i den ena stunden påstå i din insändare att SD är en del av de styrande här i Ystad och i nästa stund påstå att SD för en oppositionspolitik.

Men så länge ni i det främlingsfientliga och islamofobiska partiet SD har en styrande roll i politiken kommer jag att granska och påtala era brister i er politik. Sedan kan du vara hur mycket mästrande och överlägsen i dina kommentarer om mig som du vill. SD:s förda politik kommer inte att bli ett dugg bättre för det.

Lars Toftemar (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.