Insändare

Insändare: Styret har stöd av 63,6 procent

Sjöbo Artikeln publicerades

Svar på Sven Sjöbecks insändare i YA 3 december. Vi i fyrklövern pratar inte smörja om något parti. Vi bemöter självklart alla med respekt.

Vår valtekniska samverkan har inte lagt beslag på fler än de platser som matematiken ger.

Sven Sjöbecks inspel om att vi inte respekterar valresultatet är helt ogrundat. Han är även fel ute i sitt påstående om att Sverigedemokraterna har fått över 40 procent av rösterna i kommunvalet. Sverigedemokraterna gjorde ett bra val och fick drygt en fjärdedel av rösterna men inte i närheten av det som han antyder.

Att sedan Sven Sjöbecks parti, i samarbete med Sverigedemokraterna, förhandlat till sig 13 platser utöver de 3 som valresultatet gav, nämner han inte.

Detta faktum ger en mer rättvisande bild av vilket parti det är som tar platser, som det inte har valresultat för.

Sven Sjöbeck har rätt i en sak: I en representativ demokrati så är det väljarna som bestämmer vilka som ska styra och föra deras talan.

Här i Sjöbo kommun tycker 63,6 procent, genom sina representanter, att kommunen ska styras av en koalition bestående av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

Vi har ingen egen majoritet utan behöver stöd om vi ska få igenom våra förslag.

Vi kommer inte att stänga någon dörr utan vårt mål är att få igenom så mycket som möjligt av det vi gick till val på och detta kan bara låta sig göras i ett givande och tagande med övriga partier.

Vi hoppas att Sven Sjöbecks KD, men även övriga partier, tar denna möjlighet.

Magnus Weberg (M)

Ulrika Axelsson (C)

Charlotte Ramel-Andersson (L)

Jan Friheden (MP)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.