Insändare

Insändare: Träden hade inte stoppat hotellbygget

Ystad Artikeln publicerades
De här tre lindarna ska fällas.
Foto: Per Nilsson
De här tre lindarna ska fällas.

Eftersom det i artikeln om de tre lindarna i Bollhusparken (YA 17 maj) lätt kan framstå som om undertecknad och vår förra jordbruksminister Annika Åhnberg (S) försökte sätta käppar i hjulet för byggandet av Hotel Fritiden, så vill jag klargöra att så inte var fallet. Vi försöker bara rädda träden.

Att PMJ fastigheter hotar med att bygget inte skulle bli av såvida inte träden fälldes – var bara ett tomt sådant. Ett tomt hot som samhällsbyggnadsnämnden gav vika för. Det handlade blott och bart om att PMJ fastigheter ville göra det lite byggtekniskt enklare för sig.

Vi skulle stått upp för våra träd. Naturligtvis hade PMJ fastigheter uppfört hotellet även om träden hade fått vara kvar. Men det kommer vi aldrig få veta eftersom beslutet nu är taget.

Sågen ska fram – och träden har inga ben.

Att utsikten från skybaren skulle komma att skymmas av träden stämmer heller inte. Så höga är nämligen inte dessa lindar. Lite tillspetsat, men varför slänga ut 100 000-tals kronor på trädinventering – när vi sedan gör så här?

Tre vackra och friska träd kommer nu att fällas därför att vi visade oss alldeles för lättköpta och räddhågsna.

Det är inte bra när man uppträder med sådan undfallenhet som vi gjorde i detta ärende. Vi som kommun måste vara mycket försiktiga med att låta byggherrar och andra entreprenörer diktera villkoren. Vi ska vara dem behjälpliga, men vi måste också kunna sätta ner foten när det ställs orimliga ultimatum.

Allt detta sagt, så tror jag Hotel Fritiden kommer att bli något utöver det vanliga. Vi ses i skybaren.

Carl Bengtsson