Insändare

Insändare: Tydligt att SD inte vill vara öppna med sin politik

Ystad Artikeln publicerades

Även om jag tänkt avsluta debatten med Paul Svensson (SD) så kan jag inte låta hans felaktiga påståenden i sitt senaste svar till mig (YA 14 augusti ”Fingertoppskänsla att driva oppositionspolitik” stå oemotsagda.

Paul Svensson påstår att jag saknar förmågan att läsa korrekt vad han skrivit i sina insändare, när det i själva verket är han som saknar den förmågan. Som vanligt kan han inte heller helt avstå från att mästra mig med en överlägsen attityd.

Paul Svensson skriver, och jag citerar ordagrant meningen i hans förra insändare 3 augusti: ”Att SD ingår i styret vet både du och de övriga politikerna i Ystad.” Obs! att meningen avslutas med punkt.

Den meningen kan ju inte vara mer glasklar. Att vilja ändra i betydelsen, som han gör i sitt senaste svar, är förståeligt, då den är ganska avslöjande om Sverigedemokraternas politik och visar på att jag har rätt i mitt påstående.

Det är en parodi att ni i SD påstår att ni har fingertoppskänsla. Det är väl snarare så att SD är synonymt med att klampa in med de stora träskorna i glasbutiken.

De senaste åren har era företrädare i landet levererat det ena rasistiska uttalandet efter det andra. Hur många har ni uteslutet för detta?

Att sedan påstå att SD gör det som är bäst för medborgarna är ganska magstark, även för att komma ifrån dig Paul Svensson.

Vad säger kvinnorna om ert abortmotstånd? Vad säger de med utländsk bakgrund? Vad säger alla kommunanställda när ni röstade så att inte samtliga kommunanställda i Ystad har rätt till fulltid? Vad säger kommunekonomerna om att ni i riksdagen röstade bort bidrag på många miljoner som skulle kommit Ystad till del i år?

Samtidigt medger Paul halvt om halvt att Sverigedemokraterna är ett stödparti till det blå blocket när han skriver och jag citerar” utan att för den skull alltid vara emot de styrande”

Sedan försöker han ta äran åt sig för att vi i Socialdemokraterna fick igenom vår budget och därmed hamnbeslutet. Men det faktum att SD inte ville ta ställning utan la ner sina röster är inte detsamma som att ta ett aktivt beslut.

Ett verkligt oppositionsparti hade röstat ner det blå blockets budgetförslag. Att avstå att rösta verkar mest som ett sätt för SD att inte stöta sig med det blå blocket.

Han slirar betydligt på orden när det kommer till att SD ska lägga fram egen budget. Vad jag kan utläsa av det något slingrande svaret så tänker SD inte lägga en egen budget utan ni nöjer er med att jämföra de olika budgetarna.

Det är mycket tydligt att Sverigedemokraterna inte på något sätt vill redovisa för medborgarna vad de vill genomföra det kommande året då de uppenbarligen inte verka vilja redovisa för alla i Ystad hur de vill fördela pengarna. Eller?

Lars Toftemar (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.