Annons
Insändare

Jaennine Olesen (M): Stridsyxor och andra hårda tillhyggen hör inte hemma i politiken

Att läsa Socialdemokraterna Christer Grankvist och Karl-Erik Olssons svar till buns ordförande är beklämmande.
Simrishamn • Publicerad 11 januari 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skola.

Jag citerar, noterbart är att Agneta Berliner (L) flyttade till kommunen så sent som för ett år sedan och började sin karriär med att utebli från sammanträde”.

Är det Karl-Erik Olsson och Christer Grankvist som äger frågan hur länga man ska ha bott i kommunen för att vara en duglig politiker? Måste man ha bott i kommunen hela livet för att vara kvalificerad?

Annons

Jag tänker annorlunda. Nya idéer, input från andra kommuner och dessutom med mycket kompetens. Det finns många fördelar med nyinflyttade till vår kommun.

Kanske uppfattar Christer Grankvist och Karl-Erik Olsson det som hotfullt men låt oss vara välkomnade till alla nya invånare!

Som svar på Karl-Eriks insändare ”misslyckad politik är inte vårt ansvar”

Det står att läsa i Karl-Eriks inlägg ”man har så totalt misslyckats med sin förda politik att man till och med får betala tillbaka miljonbelopp till staten när det gäller bemanningen i skola”

Redan 2016 kände bun till att vi inte lyckades erbjuda platser i förskolan till alla barn som önskade och det eskalerade 2017 och 2018. Ändå sökes i juni 2018 statligt bidrag för minskade barngrupperna i förskolan.

Varför, undrar jag när politikerna i BUN visste att minskade barngrupper skulle vara omöjligt? Det var Socialdemokraterna som styrde vår kommun och Christer Grankvist var ordförande i bun.

Det söktes bidrag för 2018/ 2019 och det gjordes våren 2018. Karl-Erik Olsson har rätt när han skriver att Simrishamn nu måste betala tillbaka dessa miljoner, men det är konsekvenser av den politik som fördes under S-styret.

Vi kan inte fortsätta vara bidragsberoende. Vi binder ris åt egen rygg då handlingsfriheten i våra skolor begränsas.

Barnkonventionen är heller inget intresse för oss i Alliansen står det att läsa i ett svar från Karl-Erik Olsson och Christer Grankvist. Jag och Christer deltog på samma möte när jag ställde frågan till förvaltningen hur de arbetar med barnrättsfrågorna när de levererar förslag till oss politiker. Svaret vi fick var att de alltid har barnperspektiv i fokus. Jag är trygg med det svaret.

Det har också gått att läsa att vi inte vill samarbeta och inte bjuder in till möte? Jag har ett mejl daterat 19 september där jag föreslår ett möte med Christer Grankvist som besvarades efter en påminnelse den 27 september. Christer Grankvist var inte intresserad av det.

Annons

Vi har en väl fungerande skola i vår kommun med många vuxna som gör skillnad för våra unga varje dag. Låt oss fokusera på det goda och hantera besvärligheter med konstruktiva lösningar, allt för att våra unga ska få det de har rätt till. God omsorg. Trygghet. Godkända betyg!

Jaennine Olesen (M)

1:e vice ordförande i bun, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons