GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jaennine Olesen: Vi borde samarbeta, inte motarbeta varandra

På Tyck till har ni kunnat läsa om ”min” nämnd, barn och utbildningsnämnden i Simrishamn. Det har stormat och spretat under lång tid. Men det finns en veklighet till.
Simrishamn • Publicerad 30 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Emma Lawesson

Jag har haft förmånen att vara förste vice ordförande i nämnden under hela mandatperioden. Ett uppdrag jag tagit på största allvar med de utmaningar vi har haft där jag har sett ett stort engagemang från många nämndsledamöter.

Bakom alla insändare och rubriker har vi i nämnden fattat många bra beslut som gör skillnad för alla våra barn och elever. I många av besluten har vi haft en enig nämnd och en god ton med samsyn.

Några exempel; att starta en familjecentral, att satsa på språkutveckling i förskolan, barnomsorg på obekväm arbetstid, en sammanslagning av gymnasiet, arbetat förebyggande mot kränkningar och planerar för en nybyggd förskola i centrum.

Vi har gjort mycket, mycket mer under dessa dryga tre år vi jobbat i nämnden. Det är viktigt att vi har fokus på vårt uppdrag.

Några processer tar längre tid än andra! Därför ska vi så långt det är möjligt agera snabbt och kraftfullt när vi kan och det faktiskt är möjligt.

Vi har många fina skolor i vår kommun. En elevhälsa som gör skillnad varje dag. En kulturgaranti/skola som skapar möjligheter för våra unga invånare. Rektorer med personal som möter våra elever och skapar förutsättningar för måluppfyllelse. Samverkan med socialförvaltningen.

Vi har haft barnen i fokus i de beslut som är fattade och nämnden har inte på något sätt tappat fotfästet i det uppdraget.

Jag vill också säga att informationen som funnits i några insändare är inte med sanningen överensstämmande och det är mycket olyckligt. Jag har varit på samtliga nämndsmöten, arbetsutskottsmöten och presidiemöten och ibland har även jag funderat över om jag missade ett helt möte…

Jag har inte känt igen siffror, påståenden och en del annat som figurerat på denna sida. Det är viktigt att vi informerar korrekt och inte väljer halvsanningar för att ta några enkla poäng från en politisk motståndare.

Alla behövs, politiker med erfarenhet och politiker med mindre erfarenhet. Vi ska samarbeta med varandra, inte motarbeta varandra. Vi har inte tid med det.

Nu går vi ut i valtider. Våra barn, familjer och personal lever inte i fyraårsintervaller, de vill ha kontinuitet, långsiktighet och trygghet. En likvärdig skola är en självklarhet alla år, inte bara vart fjärde.

Vi har så mycket att vara stolta över i vår nämnd/ förvaltning. Nu fortsätter vi jobba framåt och låter våra barns utbildning och dess utveckling vara vårt fokus.

Jaennine Olesen (M), förste vice ordförande i bun, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.