Insändare

Jan-Åke Isaksson: Kutym är kanske inte den snyggaste kostymen

Ystad Artikeln publicerades
Knutssalen på Gamla Rådhuset
Foto: Thorsten Persson
Knutssalen på Gamla Rådhuset

Svar på Kent Wallins insändar i YA 31 augusti ”Vad har jag skrivit om rasism?”.

Kent Wallin vill som många andra ha sista ordet, men ibland blir detta bara tokigt. Er och många andras politikers retorik har jag lärt mig efter snart 30 år som aktiv inom politiken.

Ni tar fokus ifrån det som är ämnet, alltså god ton i fullmäktige, och hamnar nu i demokrati och rasism. Troligen vill ni detta för att leda mig in på denna diskussion, en genomskinlig retorik.

Samtidigt kan god ton verkligen slå undan benen för en del politiker och insändarskribenter, så helt retoriskt tycks detta inte behöva mer diskussion.

Självklart vill jag ändå svara er och samtidigt ge läsarna min bild av det hela.

Börjar då med att svara om demokratin. Ni känner att jag skulle önska att demokratin avskaffades. Självklart inte. Den behöver istället stärkas.

Se senast på utspelet från Socialdemokraterna som ni stödjer, där de tycker kutym ska gå förre demokratin när vi till exempel röstade om 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige. För mig kan faktiskt kutym vara en inskränkning av människors åsikts-och yttrandefrihet.

I det senaste fullmäktigemötet var mycket på agendan, men ingen nämnde något om rasism och ändå måste ni dra detta ord i er insändare. Vad är poängen med detta? Jo, på något sätt måste man ju blanda ihop detta med oss, detta är ju också kutym.

Ni påstår att vi skulle smutskasta och håna oppositionsrådet. Helt fantastiskt hur ni kan få till det. Jag har nu sett och lyssnat igenom bevismaterialet och givetvis finns inget som antyder om detta.

Upprinnelsen till att jag tyckte att god ton inte höll ens en halvtimme var att man avbröt talare två gånger under denna interpellationsdebatt. I nästa svar kan ni skriva vilka som gjorde detta.

Jan-Åke Isaksson

Gruppledare SD Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.