Annons
Insändare

Jan-Åke Isaksson (SD): Regeringen äventyrar Ystads ekonomi

Kommentar till Centerpartiets inlägg ”Infrastrukturministern måste sätta press på den polska regeringen” i YA 4 mars.
Ystad • Publicerad 5 mars 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hamnutbyggnaden och det nya färjeläget är färdigt. Men kommer Ystad att få behålla sitt EU-bidrag på 250 miljoner kronor när Polferries inte har levt upp till sina åtaganden i projektet? Det är frågan som många ställer sig efter EU:s skarpa brev i veckan.
Hamnutbyggnaden och det nya färjeläget är färdigt. Men kommer Ystad att få behålla sitt EU-bidrag på 250 miljoner kronor när Polferries inte har levt upp till sina åtaganden i projektet? Det är frågan som många ställer sig efter EU:s skarpa brev i veckan.Foto: Ystad Hamn Logistik

Det minsta vi ska göra i denna ansträngda situation med den polska regeringen är att representanter från den svenska regeringen, ska utsätta den polska regeringen för ännu mer påtryckningar.

Många av er undrar nu helt riktigt, vad har jag nu fått för mig? Låt mig förklara.

Annons

Det bästa är alltså i denna ansträngda situation att låta pågående förhandlingar vara fria från ”störningsmoment”.

Situationen där vi nu hamnat i att den polska regeringen ännu inte fullföljt sin del av avtalet, har sin grund i att den svenska regeringen har påtalat på ett negativt sätt hur den polska regeringen utför sin politik i Polen.

Utifrån dessa påstående är givetvis polackerna, låt oss säga ”mindre glada” och samtidigt vill regeringspartnern centerpartiet att vi nu ska skicka infrastrukturministern.

Ni hör själva att detta inte är en av de bästa lösningarna, för han kommer väl inte med en ursäkt? I så fall, faller allt på sin plats.

Vi har tyvärr en regering som saknar det yttersta i utrikesfrågorna. Inte alltför sällan går denna elefant rakt in i porslinsaffärer gång efter annan. Nu denna gång märks det för oss här i Ystad, då EU-bidraget kan vara i fara.

Det är inte för mycket begärt att en regering ska kunna sköta utrikesfrågor och dess handel med en känsla utan att provocera demokratiskt valda regimer. De kan istället lägga denna kraft på odemokratiska regimer som har sin religion som lag.

Ystads hamn står nu med en färdig utbyggd hamn för att ta emot större båtar, som genererar mer trafik i ett normalläge. Det jag anser räcker är att infrastrukturminister endast kommer till Ystad och försöker förstå situationen med E65 och Dragongatan.

Detta är en riks relaterande fråga, att få denna sträckning att fungera optimalt och det är att sträckan från hamnen till Svedala blir en 2+2 väg. Finns andra optimala lösningar är de också välkomna.

Jan-Åke Isaksson, gruppledare SD Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons