unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Jan-Åke Isaksson (SD): Strid om påvens skägg i fråga om Sockerbruksvägen

Svar på Kevin Rasmussens insändare i YA 14 september ”Landsbygden förlorar när SD samverkar med Treklövern”.
Hit men inte längre. Vill man köra ut ur Köpingebro norrut kommer man bara hit
Hit men inte längre. Vill man köra ut ur Köpingebro norrut kommer man bara hit
Foto: Peter Hellemarck
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nu strider vi visst om påvens skägg i frågan om Sockerbruksvägen.

Ni påstod att vi avstod att rösta på din motion, det är alldeles fel svar.

Vi röstade igenom att det skulle fattas beslut för att processen av vägen skulle öppnas, således bifall och ja till er motion.

Men sen röstade vi nej till att utreda en alternativ lösning till genomfartstrafik, då detta hade medfört en alldeles för hög kostnad.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Prio 1 för oss är det som är mest praktiskt och kostnadseffektivt av att använda befintlig sträckning. Därav lade vi vår motion som jag antydde för att den skulle förbättra er motion. Detta går givetvis att läsa i handlingarna på Ystads kommuns hemsida, som ni själv påstår.

Kevin Rasmussen skriver sin insändare i egen sak och han har rätt i att han röstade på vår motion, vilket vi tackar för. Men två tredjedelar av Socialdemokraterna röstade inte på vår motion som ville samma sak som er motion. Här får man funderingar, är ni ett enat parti eller hur ska väljarna tolka er?

Ni har nu lagt ett initiativärende om att ta fram en ny detaljplan. Givetvis är detta att jobba för att öppningen ska kunna ske, men vad är summan för denna process och finns det en ekonomi för denna detaljplan?

Sen kommer vi in på vår valtekniska samverkan, som ni i Socialdemokraterna också kunde vara med på om ni hade varit intresserade.

Ni påstår att vi tar insatser från byar och lägger till staden. Nja, vad ville vi Sverigedemokrater i vår budget. Jo, att vi ändrade satsningar från stadsmiljögruppen till kommungruppen, då vi anser att stad och by ska ha jämställd satsning.

Även vill vi se en landsbygdssamordnare som vi också gick på val med och nu när vi tar landsbygdsstrategin är det lämpligt att lyfta denna, är ni då med, hela Socialdemokraterna?

Fortsättningsvis undrar jag vad vi har ställt oss bakom som är så negativt för landsbygden, som gjort att vi kan belastas för det. Räfsan nämner ni och den vill vi ha kvar i fortsatt drift t.o.m. med förskola i. Detta känns i varje fall som en fortsatt satsning för landsbygden, för våran del.

Vad som är viktigt att förstå med en valteknisk samverkan är att vi är fria att rösta som vi vill och det har vi också gjort. Annars hade vi inte röstat för din motion och andra förslag som styret inte gör.

Det är just det som är finessen med oss, vi står för det vi vill och gått ut till väljarna med! Nu får ni möjlighet att ta del av vår mellanvalskampanjs folder som kommer till alla hushåll, för att se vad vi vill fortsättningsvis.

Hoppas påvens skägg håller och landsbygden med och så håller vi oss på vägen med.

Jan-Åke Isaksson

Gruppledare SD Ystad