1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Jan-Erik Andersson (S): Den blåbruna skräcken!

Så har det hänt, det vi alla väntat på. Moderatledaren Ulf Kristersson och Sd-ledaren Jimmie Åkesson har träffats och diskuterat gemensam politik. Det är kanske inte är överraskande.
STOCKHOLM 20190130 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) har mötts för samtal.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Moderaterna har efter Reinfeldt närmast sig Sverigedemokraterna med stormsteg. De ”nya” har blivit en tillbakagång till de ”gamla”.

Nu har det högerkonservativa – blåbruna – blocket som Jimmie Åkesson länge eftertraktat blivit verklighet. Vi har sett det tidigare i en rad kommuner, exempelvis Hörby, Staffanstorp, Sölvesborg och inte minst i Ystad.

Tillsammans med Ebba Busch Thor från Kristdemokraterna, uppfostrad i sekten Livets ord, bildar man nu det blåbruna blocket.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Vilken politik är det då som väntar? Jo, en politik där de svaga som behöver mest stöd får det sämre, där inga flyktingar släpps in, där HBTQ-personer nervärderas. Inga regnbågsflaggor tillåts, löneavtalen styrs politiskt (se exempel i Sörf), där kvinnors rätt till abort begränsas, där anställningstryggheten försämras, där kontrollen av arbetsmiljön slaktas, där kultursatsningar som stöd till musikskolan, bibliotek, museer och folkbildning dras ned.

En annan ännu viktigare del i den blåbruna politiken är frågan om klimatpolitiken. Den kanske avgörande är om mänskligheten ska finnas kvar om ett par hundra år.

Klimatförnekarna, Sverigedemokraterna, vill tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna storsatsa på kärnkraften, trots att svenska folket sagt att den ska avvecklas.

Man drar kraftigt ner på de satsningar som görs för att få ner utsläppen och har ingen politik hur de fortsatta åtgärderna ska se ut. Vill man inte att våra barn och kommande generationer ska få ett drägligt liv på denna Jord?

Den politik som de blåbruna ska föra är starkt arbetarfientlig. Blir man sjuk, arbetslös eller har en funktionsnedsättning kan du räkna med en betydligt sämre ekonomi.

Ni som vill se Jimmie Åkesson som statsminister, fundera över om ni vill se ett samhälle där man straffar de svaga, handikappade, invandrare med självförsörjning, sjuka utan ersättning och arbetslösa utan hjälp till jobb.

Det är inte det samhälle jag vill ha, Jag vill ha ett samhälle där alla människor är lika mycket värda, där man får den hjälp i vård och omsorg som man behöver, där kulturen tar till vara vårt kulturarv och ungdomarna ges möjlighet att utveckla sina kulturtalanger.

Jan-Erik Andersson (S)

Tomelilla

Läs mer

Skurup

Trädgårdsredskap stals i lada

Gräsklippare och skottkärra försvann

Ystad

Lantbrukare får rätt: Får odla jordärtskockor i naturvårdsområde

Domstol går på lantbrukarens linje i strid med länsstyrelsen.

Jakten på soltimmarna

Finaldags för Solligan: ”Slutade i dur för oss på sydkusten”

Högsommarvärme avslutar jakten på på soltimmarna.

Eldningsförbud

Brandrisk: Grillning och eldning förbjuds i Skurups kommun

Grillning på engångsgrillar förbjuds helt.

Bostad

Bostadsmarknaden i sydöst: Här steg villapriserna mest i sommar

Nya siffror presenteras.

Tomelilla

Offer sprang ikapp inbrottstjuv – fick tillbaka stöldgodset

Klättrade in genom öppet fönster när paret låg och sov.