GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jan-Erik Andersson (S): Hellre bad än torg

Under de senaste dagarna har man i YA kunnat läsa om två stora ekonomiska projekt i Tomelilla kommun.
Tomelilla • Publicerad 1 april 2020 • Uppdaterad 2 april 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Välabadet ska läggas ner genom att fastigheten säljs, anser förvaltningen. Att renovera upp friluftsbadet uppskattas gå loss på 4,9 miljoner kronor.
Välabadet ska läggas ner genom att fastigheten säljs, anser förvaltningen. Att renovera upp friluftsbadet uppskattas gå loss på 4,9 miljoner kronor.Foto: Mark Hanlon

Det ena var en ”upprustning” av Torget som beräknas kosta tre miljoner. Det har redan tidigare genom olika experiment kostat ett par miljoner.

Det andra är behovet av en upprustning av Välabadet som beräknas kosta cirka fem miljoner.

Nu föreslås att man säljer badet med mark/tomt. Det betyder att badet kommer att läggas ner och rivas för att använda marken till annat. Om det finns en marknad för försäljningen är osäkert.

Om man ska välja mellan de här två projekten måste man se till samhällsnyttan.

När det gäller Torget har det genom åren gjorts stora investeringar, ombyggnader och olika projekt för att få ett mer ”levande” torg. Vad har hänt? I princip ingenting. Visst, inte minst den senast utsmyckningen har gjort torget vackrare, men mer ”levande” vill jag nog inte påstå att det blivit.

När det gäller Välabadet är det en viktig samlingspunkt, inte minst för våra ungdomar, under sommarmånaderna. Att bada i ett badhus på sommaren är inte samma sak.

Om man väger samhällsnyttan för de här båda projekten mot varandra, är valet för min del väldigt enkelt. Satsa på en upprustning av Välabadet och skrota planerna på att lägga ner en massa miljoner på Torget.

Jag vill klargöra att det här är en personlig uppfattning.

Jan-Erik Andersson (S)

Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.