GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jan Rejdnell: Fördröjningen får konsekvenser

De både kommunalråden svarar mig med anledning av att kommunstyrelsens arbetsutskott stoppat processen investeringarna som antagits. (”Vi skjuter inte upp några investeringar” i YA 4 augusti)
Simrishamn • Publicerad 6 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Valfisken i Simrishamn är en av kommunens lokaler – som förr inrymde konsthall, något som numera saknas i kommunens bestånd.
Valfisken i Simrishamn är en av kommunens lokaler – som förr inrymde konsthall, något som numera saknas i kommunens bestånd.Foto: Valfisken

Ingalunda vänder jag mig mot att investeringsbudgeten är tagen på rätt sätt, utan att man stoppat lokalförsörjningsplanen. Det betyder i praktiken stopp för alla investeringar i år och ett år framåt. Det står tydligt i svaret;

"Den 15 juni beslutade ett enigt kommunstyrelseutskott att pausa lokalförsörjningsplanen. Vi ansåg att beredningen av planen saknade politiska ställningstaganden i berörda nämnder, vilket måste ses som ett krav".

Lokalförsörjningsplanen är noggrant beredd i alla nämnder och inlämnat till kommunstyrelsens arbetsutskott redan i oktober/november förra året. Därtill har representanter för alla nämnderna varit på besök hos kommunstyrelsens arbetsutskott kring lokalförsörjningsplanen.

Nu kommer inga beslut fattas innan valet och fördröjas vilket får konsekvenser. Har redogjort för dessa tidigare.

Förmågan att fatta beslut är oftast lång och krånglig och inte särskilt tydlig för väljarna.

Jan Rejdnell (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden Simrishamns kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.