unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Jan Rejdnell (L): Christer Grankvists enda syfte är att slå split

Christer Grankvist (S) återkommer var och varannan dag på insändarspalterna i YA (senast 28 december ”förklara hur det kan kosta 750 000 kronor, Jan Rejdell”) och söker med hjälp av påhopp och påståenden få till gräl för att följetongen ska fortsätta. Eftersom syftet enbart är att så split svarar jag bara med ett så faktarelaterat material som möjligt.
Simrislundsskolan i Simrishamn.
Simrislundsskolan i Simrishamn.
Foto: Torun Börtz
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Beslutet i bun, kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen som till sist hamnade hos kommunfullmäktige var utformat vad gäller ny grundskoleorganisation med att ytterligare ett antal saker skulle uppfyllas med beslutet.:

1) En skolplan ska utarbetas för hela kommunens och omfatta alla enheter. Det står inte när denna ska genomföras från det underlag som oppositionen röstade igenom. Bud har funnits om fem år (in i nästa mandatperiod) eller efter att studiebesöken genomförts. Allt muntligen enligt Christer Grankvist men det går ej att uttyda från beslutet. Eftersom förvaltningen inte har dessa personella utredningsresurser måste konsult hyras in. Kostnad 150 000 kronor. De ekonomiska uppgifterna hämtade från förvaltningen.

2) En barnkonsekvensanalys ska tas fram efter att skolplanen är gjord och omfatta alla skolenheter i kommunen då det är kopplat till skolplanen. Den ska innehålla intervjuer med barn och elever över hela kommunen. Omfattar således tio förskolor, sju grundskolor, gymnasieskolor, särskola, vux, intervjuer samt sammanställning. 150 000 kronor även för denna insats av konsult. De ekonomiska uppgifterna hämtade från förvaltningen.

3) Studiebesök ska ske på alla skolenheter i hela kommunen som drivs av kommunen. För att kunna besöka alla enheter (se ovan) så kan detta inte ske på en dag. Det krävs busstransporter och person som planerar alla besök. För halvdag, direkta kostnader med buss och ersättning till ledamöter 50 000 kronor. För heldag är direkta kostnaderna 85 000 kronor. Allt enligt ekonomen vid bun. För att täcka transporter tidsmässigt kan tre enheter besökas per dag så det understiger inte mindre än 8,5 dagar. Cirka 750 000 kronor.

Detta kommer att belasta budgeten i bun med 1 050 000 kronor utöver de 1 100 000 kronor som är budgeterat för politiken (tillsammans 2 150 000 kronor). Detta ska ske samtidigt som verksamheten ska ställa om resursmässigt till en mindre organisation. Ärendet är återremitterat till bun på grund av det inte framgick vem som ska skjuta till dessa pengar.

Jan Rejdnell (L), ordförande bun, Simrishamn