GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Järnvägsfrämjandet: Uppgradera tågtrafiken till Ystad

Trafiken har ökat kraftigt på E65 mellan Malmö och Ystad. En orsak är det ökade resandet till Bornholm och Polen.
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För några år sedan körde DSB några tågpar mellan Köpenhamn och Ystad i anslutning till färjeavgångar mot Bornholm.

Eftersom resandet har ökat kraftigt även på Ystadsbanan bör den byggas ut till dubbelspår mellan Malmö och Ystad. Det kommer att öka möjligheten för danska statsbanorna DSB att köra tåg mellan Köpenhamn och Ystad.

Många resenärer ska ha med bilen till Bornholm och då kan det vara lämpligt att köra tåg mellan Köpenhamn och Ystad där bilen transporteras på tåget. För att detta ska bli verklighet måste speciella vagnar användas. Ramper där bilarna kör på tåget måste byggas i Köpenhamn respektive Ystad.

En biljett för hela resan som inkluderar bilen på tåget och båtresan Ystad-Bornholm bör inte vara några problem att skapa.

Med detta förslag erhåller Österlen några direktförbindelser mellan Ystad och Kastrup, Köpenhamn.

Godstrafiken på järnväg bör återupptas mellan Ystad och Polen. Spåren som ansluter till Polenfärjorna lär vara kvar , vilket möjliggör att återuppta trafiken med godståg till/från Polen.

Att bygga dubbelspår mellan Malmö och Ystad möjliggör förutom utökad pågatågstrafik även trafik till Bornholm och Polen.

Christer Wilhelmsson, Kungsbacka

Ordförande Järnvägsfrämjandet

Läs mer