Annons
Insändare

Jenny Piper: Styrande Ystadspolitikerna verkar inte motsätta sig beslutet om lasarettsmaten

Jan-Åke Isaksson (SD) har helt rätt i att det är ett regionpolitiskt beslut att lägga ned det välfungerande köket på Ystads lasarett för att istället ersätta det med frysta matleveranser från Kristianstad och det kan därför framstå som förvirrande när jag skriver att både kommunpolitiker och regionpolitiker är en del av beslutet.
Skåne • Publicerad 11 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystads lasarett
Ystads lasarettFoto: Peter Hellemarck

Anledningen att jag även refererar till Ystads kommunpolitiker är dels för att Paul Svensson, SD:s gruppledare i Ystad och tillika regionråd samt förste vice ordförande i fastighets- och servicenämnden, är affischnamn för nedläggningsbeslutet samt att ingen av de styrande partierna uttryckt att man motsätter sig regionens beslut. Tystnaden i sig är talande.

Så huruvida kommunpolitikerna är delaktiga i beslutet uppfattar jag som en tolkningsfråga och det är lite märkligt att en politiker inte har viktigare saker att ägna sig åt än att lägga tid på att skriva en insändare om en sådan petitess istället för att bejaka och bemöta kommuninvånarnas ilska.

Annons

Ett liknande mönster sågs i YA 15 april då Paul Svensson använde maktspråk och raljerande för att förminska Douglas Anderssons insändare som ifrågasatte beslutet om nedläggningen av köket på lasarettet.

Man undrar om det är så de lokala Sverigedemokraterna vill uppfattas av kommuninvånarna när de bemöter deras oro och upprördhet över att allt försämras, såväl vården som skolan när det sparas in på de svagaste individerna?

I slutändan blir budskapet att när medborgarna väl tar bladet från munnen och kommer med befogad kritik mot ogenomtänkta politiska beslut, bemöts de av hån eftersom våra beslutsfattare anser att de alltid har rätt, medan vi ska hålla mun och betala för deras misslyckande.

Jenny Piper

Annons
Annons
Annons
Annons