Insändare

Johan Bolinder: Den smala mitten gör bort sig på Skurups bekostnad

Vi moderater har vid flera tillfällen medverkat i Skurups kommuns prideaktiviteter och står synnerligen trygga i våra liberalkonservativa värderingar, där rätten att få vara den man är och älska den man vill är både fundamental och självklar.
Skurup • Publicerad 26 maj 2023
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Onsdagen den 17 maj, på Internationella hbtq-dagen fick Ukrainas flagga sällskap av Prideflaggan.
Onsdagen den 17 maj, på Internationella hbtq-dagen fick Ukrainas flagga sällskap av Prideflaggan.Foto: Annika Thunell

Någon speciell dag, än mindre vecka, för att försvara denna rätt behövs lyckligtvis inte i Skurup eller Sverige, men kan för all del vara trevlig – om den bedrivs oberoende och utan kommunens inblandning, samt med högre kvalitet än några av de beklagliga framträdanden som ägt rum tidigare.

Men när den fristående, alltmer politiskt aktivistiska organisationen, ”Ett Skurup för Alla” exkluderar vissa politiska partier från inbjudan och kräver betalt för att exempelvis Moderaterna ska få delta i detta för oss självklara ställningstagande, är det bara ytterligare exempel på åtgärder där politiskt aktiva försöker skapa konflikt och exkludera när själva syftet med organisationen borde vara det omvända.

När Jörgen Sjöslätt (C) och Therese Nilsson (L) nu försöker elda på denna fingerade konflikt passar man på att fortsätta på den väg man begav sig under fjolåret när man gjorde upp med såväl vildar som vänsterpartister om deras stöd för att störta den tidigare så framgångsrika politiska ledningen.

En väg som ledde till ett försämrat anseende för Skurups varumärke helt i onödan och en väg som är kontraproduktiv för de mål de säger sig vilja uppnå.

Även om jag har nåtts av mycket uppskattning för kommunens ställningstagande i sakfrågan behöver Skurup inte mer av den splittring Sjöslätt, Nilsson och ”Ett Skurup för alla” försöker underblåsa för sina egna politiska syften.

Jörgen Sjöslätt och Therese Nilsson påstår sig stå med fötterna på jorden, men faktum är att de grävt ner sig i skyttegravar. Istället för att splittra och exkludera borde ni likt Moderaterna, med dialog och en öppensinnad inställning inkludera alla, speciellt de som eventuellt har en avvikande uppfattning.

Kommunens oberoende förhållningssätt till enskilda organisationer och individer är just ett sådant förhållningssätt, som på tydliga premisser inkluderar alla och inte exkluderar någon.

Johan Bolinder (M), kommunstyrelsens ordförande Skurup