GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jonas Bohman: Det kan bli riktigt bra med ett nytt Systembolag

Inget väcker så mycket känslor och engagemang som Systembolagets, i Ystad, eventuella utbyggnad eller flytt, bland befolkningen.
Ystad • Publicerad 15 oktober 2021 • Uppdaterad 15 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En del Ystadsbor som inte har bil ifrågasätter en flytt från centrum.
En del Ystadsbor som inte har bil ifrågasätter en flytt från centrum.
Foto: Malin Palm

Det är bra, det piggar upp så här i höstrusket. Det genererar ytterligare insändare i YA, här kom en till, hihi....

Jag tillhör själv de som gillar och uppskattar det centrala läget på gågatan. Kanon. Har pratat mycket med Systembolagets personal om detta, om för- och nackdelar.

Lokalen är ju för liten, utbyggnad behövs. Besöksparkering i anslutning till butiken är jättedålig. Lastbryggan och tillhörande lager kunde varit bättre.

Det är ju faktiskt också en arbetsmiljöfråga. Glöm inte bort personalen, som ska ges förutsättningar att serva oss törstiga kunder.

Ej att förglömma all säkerhet runt butikslokalen.

Det kanske inte är så dumt, om det blir en flytt till nya, större, fräscha och ändamålsenliga lokaler, med bättre parkeringsmöjligheter.

Tänk bara vilket utökat sortiment som kommer att stå och vänta på oss i hyllorna.

Visst, oavsett om det blir flytt, eller inte, och vart den nya lokaliseringen blir, så kommer alltid någon bli missnöjd.

Det handlar ju inte om att lägga ner butiken, bara flytta den. Fråga dem som bor runt om i byarna, i denna tidnings utgivningsområde, som är hänvisad till ett utlämningsställe hos närmaste lanthandlare. Inget spontanköp bara sådär, med en flaska rödvin till älgsteken, en fredagskväll, eller ett par burkar starköl till chipsen och Tipsextra, på lördagseftermiddagen.

Vi är lite bortskämda, som bor i centralorterna, med all service och hygglig tillgänglighet, trots allt.

Om nu nya Systembolaget hamnar uppe vid Sjöborondellen och Ica, så kommer det ju att skapa en ny debatt om hur man tar sig dit, och krav på bättre kollektivtrafik.

Fler ringar på vattnet, med nya insändare, och fler känslor och engagemang. Bara fördelar, och vi alla piggnar till ännu mera.

Jonas Bohman, Ystad.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.