GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jonas Bohman: Underlätta för husbilsturisterna

Sommaren fortgår, och lite mer är ju kvar av den. Många turister, både utländska och svenska har hittat till vår hörna av Skåne, och tar del av utbudet.
Ystad • Publicerad 18 augusti 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Husbilar på rad
Husbilar på radFoto: Nora Lorek/TT

Visst delar vi generöst med oss.

Det finns ju många åsikter om husbilar, och var de ska få stå. Särskilt också då många utnyttjar vår allemansrätt, som är unik, att kunna stå en kortare tid på ett ställe. Tyskarna älskar det.

Har noterat att det kommit upp hinder, och förbudsskyltar i anslutning till parkeringar i närheten av stränder och strövområden, att köra in och stå med husbilar och fordon över 2,1 meter.

Det finns säkert en massa anledningar och orsaker till det. Åsikterna är säkert lika många. Ordning måste råda.

Jag tänker så här, varför inte verka för att det blir fler uppställningsplatser (året-runt-öppna) för husbilar (och husvagnar) runt om i våra Österlenkommuner. Låt det finns möjlighet till toalett, att kunna slänga sopor, samt tillgång till el och vatten, på vissa platser, och ta betalt för det.

Vi måste bli bättre på att ta betalt för service i detta land, och inte skämmas för det. Här finns stora summor att hämta hem.

Sätt upp automater, eller skyltar, som visar vad det kostar, och hur du betalar och vad som gäller, på olika språk. Vi har ju världens chans att bli bäst på att ta hand om besökare/turister som kommer i husbil/husvagn.

Antalet husbilar lär ju inte minska med tiden. Hur blir vi bäst i denna disciplin? Vad kan du och jag göra?

Jonas Bohman, Ystad.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.