Annons
Insändare

Jonas Bohman: Vi måste vänja oss vid tanken på ett militärt ingripande

Kriget i Ukraina är snart inne på sin åttonde vecka. Dödsoffren är tiotusentals, flyktingströmmar på miljontals, lidandet bottenlöst.
Europa • Publicerad 14 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Stridsflyg på startbanan/landningsbanan på hangarfartyget US Enterprice med havet bakom. Personal och fordon syns långt borta i bilden.
Stridsflyg på startbanan/landningsbanan på hangarfartyget US Enterprice med havet bakom. Personal och fordon syns långt borta i bilden.Foto: TT

Våra makthavare, både här hemma, och runt om i världen, har infört bojkotter, sanktioner och på olika sätt vidtagit åtgärder för att visa sitt missnöje med Rysslands (läs: president Putins) vanvettiga krig.

Det är säkert bra, men om kriget ändå fortsätter, med fortsatt lidande, vilka åtgärder ska man vidta då?

Annons

Jag tror vi alla måste vänja oss vid tanken att, ett militärt ingripande i Ukraina, från Nato/EU/västvärldens sida, tyvärr rycker allt närmare.

Hemska tanke, javisst, men om inget görs, så kommer man från rysk sida, bara skratta åt Europa, och även fortsättningsvis fortsätta med militära interventioner, bär det för stunden passar. Man möter ju inget militär motstånd iallafall. Vilka mesar.

Detta kan säkert gälla även andra mindre demokratiska stater. Snacka går alltid, men ibland så måste kanske storsläggan till, för att vissa skall förstå. Jag sa, att vi måste vänja oss vid tanken, på militärt ingripande, men vi är ännu inte där.

Jonas Bohman, Ystad.

Annons
Annons
Annons
Annons