Kaj Jönsson: Vilket väger tyngst för Paul Svensson – egen politik eller moderat lojalitet?

Replik på Paul Svensson och Paula Nilssons insändare ”Personalfrågan är viktigast för att trygga lasarettets framtid” i YA 2 mars.
Ystad • Publicerad fredag 00:15
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Personalflykt och andra problem förvärras på Ystads lasarett.
Personalflykt och andra problem förvärras på Ystads lasarett.Foto: Peter Hellemarck

Jag kan inte påstå att insändaren ger svar på mycket och jag letar fortfarande efter förslag och reservationer från regionrådet och kommunalrådet som skulle motverka det som nu sker på Ystads lasarett.

För att förändra något som man inte tycker fungerar krävs handling, inte bara prat av Paul Svensson (SD) och eftersom han är den politiker i Region Skåne som fått det yttersta ansvaret för personalfrågor så förväntar jag mig konkreta förslag framöver och kommer noga följa detta i tillgängliga protokoll.

Intressant är att Paul Svensson (M) lyfter frågan om nattillägg och eftersom det finns ett förslag från Socialdemokraterna i sjukhusstyrelsen för Ystads lasarett där de kräver att nattillägg för sjuksköterskor ska införas så blir det upp till bevis för Paul Svensson och Sverigedemokraterna. Vad väger tyngst – det man påstår vara sin egen politik och rättvisa villkor för sjuksköterskorna, eller moderat lojalitet?

Syftet med nattillägget för sjuksköterskorna är att underlätta rekryteringen, genom att erbjuda samma villkor som redan finns på andra sjukhus i Skåne, men som saknas i Ystad.

Kan inte låta bli att reflektera över att Ystads kommuns moderata kommunalråd inte verkar tycka mycket i frågan utan nöjer sig med att skriva under på vad en SD-politiker tycker.

Nu återstår att se om vi får någon handlingskraft från den politiska makten eller det är som Lasse Stefanz sjunger tomma löften tomma ord.

Kaj Jönsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.