unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Karl-Erik Olsson och Christer Grankvist (S): Alliansen fortsätter bortse från fakta och slå i folk lögner

Svar på Allianspartierna i Simrishamns kommuna inlägg i YA 1 april ”Enade vi stå, söndrade vi falla”.
Foto: 
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tydligen tar Allianspartierna i Simrishamns kommun traditionen att luras, för att inte säga ljuga, den 1 april på djupaste allvar.

I sin insändare hävdar de att det skulle råda enighet om det grundläggande beslut som lett fram till nedmonteringen av sjukhuset i Simrishamn.

Det torde bara vara Alliansens företrädare i kommunen, Jeanette Ovesson (M), Carl-Göran Svensson (C), Anne-Li Roshagen (KD) och Åke Andrén-Sandberg (L) som totalt missat det som alla andra kunnat ta del av i inte bara Ystads Allehanda, utan även i radio och tv samt genom olika möten att Socialdemokraterna då sjukhusets framtid i Simrishamn skulle avgöras 2018 hade som motförslag till Alliansens privatiseringsförslag att regionen inte bara skulle ta över driften av sjukhuset, utan visade även på utveckling och satsningar på sjukhuset inom flera områden. Regionen skulle därmed också själv kunna styra över frågan. Detta röstades ner av Alliansen och Sverigedemokraterna.

Men ni fortsätter på den inslagna vägen att bortse från fakta och försöka stå utanför vad som händer och nu också slå i folk lögner.

Åter talar Alliansen om de brev och insändare man skriver. Vad hjälper det? Har ni inga kanaler alls till era partivänner?

Det är ju givetvis genom direkta samtal med era egna kompisar som sitter i majoritet och styr som gör att det kan hända något. Eller är det så de helt enkelt struntar i er?

Naivt att ni sedan gör jämförelse mellan oss och våra kontakter med Stefan Löfven. Era kontakter i frågan gäller inte folk som finns i Stockholm, utan om de som styr och ställer i vår egen region.

Dessutom är till exempel de ledande regionpolitikerna Birte Sandberg (C) och Stefan Lamme (M) boende här på Österlen. Åke Andrén-Sandberg (L) är dessutom själv med mitt i smeten och är ledamot av regionfullmäktige.

Inte ens i denna roll agerar han.

Jeanette Ovesson glömde också svara på vår fråga vad den offentliga vården finns i Simrishamns kommun? Detta då hon och Moderaterna hävdar att det bästa är en mix mellan privat och offentlig vård.

Nu har socialdemokraterna lagt ett förslag för att rädda situationen som innebär att det även ska finnas ett offentligt alternativ i Simrishamns kommun.

Utifrån alla era insändare och påståenden frågar vi nu – kommer Alliansen stödja och arbeta för detta socialdemokratiska förslag och därmed säkra både vården och valfriheten?!

Vi socialdemokrater är överens både i kommunen och regionen. Men inte den styrande Alliansen som vill annat.

Nu är det upp till bevis på vad ni själva skriver om att enade vi stå, söndrade vi falla.

Karl-Erik Olsson (S) Christer Grankvist (S), Simrishamn