GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Karl-Erik Olsson (S): Är Campus en detalj, Jan Rejdnell?

När man läser Jan Rejdnells (L) svar i YA 14 juli (”Svar om Campus Österlens framtid – politiker ska inte detaljstyra”) märker man tydligt att Jan Rejdnell och Alliansen gör allt för att inte ta ett politiskt ansvar för Campus Österlen och dess viktiga verksamhet.
Simrishamn • Publicerad 30 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Fullmäktiges totalt eniga beslut om att bifalla den socialdemokratiska motionen om ett inrättandet av Campus var ett stort/viktigt steg och visar på en politisk vilja att utveckla vår kommun och sätta den på kartan. Inte som nu bara avveckla och dra ner.

Jan Rejdnell har ju i YA tidigare sagt i samband med den sovande politikern att han inte riktigt vet vad som händer på mötena och det får vi nu nytt bevis på.

I takt med den förda Allianspolitiken har Campus förvandlas från det eniga fullmäktigebeslut att vara en egen fristående enhet med egen verksamhetschef och i för denna verksamhet speciellt framtagna centrala lokaler och inventarier till att bli en undanskymt, bortglömd och sönderbantad underavdelning inom vuxenutbildningen.

Besparingar runt en miljon och en verksamhetschef som sagts upp. Campus kastas ut från sina lokaler och man gör den renodlade högskoleutbildning som där ska bedrivas till en underavdelning av vux. Ofattbart. Personalstyrkan är mer än halverad.

Detta kallar Jan Rejdnell för detaljer och att allt är som innan. Är fullmäktiges beslut bara att strunta i?

Eftersom allt återigen är för dyrt och det är pengar det handlar om som Jan Rejdnell, ordförande i bun skriver, utgår vi ifrån att Jan Rejdnell och alliansen kommer att bifalla vår motion om att flytta över Campus organisatoriskt till kommunstyrelsen för att rädda verksamheten. En åtgärd som också faller revisionen och ett presenterat förslag i kommunledningen på läppen.

Detta är att ta politiskt ansvar, Jan Rejdnell, och handlar rakt inte om detaljer.

Vi hade hoppas på fortsatt samsyn om frågan, men förstår nu att Campus är nästa område som ska avvecklas till förmån för växande överskott på över 100 miljoner.

Pengar som kommer från den socialdemokratiskt ledda regeringen, med det tydliga uppdraget att de ska använda i den kommunala verksamheten till utveckling, kvalitet och välfärd.

I detta budskap var även Annie Lööf (C) mycket tydligt. Det är faktiskt politikerna som är ytterst ansvariga för verksamheten.

Om Jan Rejdnell nu tycker att politiken inte ska blanda sig i så tycker jag att han ska prata med sitt kommunalråd som verkligen blandar sig i verksamheterna som till exempel vattenavstängningar för att laga akuta läckor.

Karl-Erik Olsson (S), Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.