GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KD och SD: Katastroflarmet från Sjöboskolorna

Sjöbo kommuns skolor är nästan sämst rankade i landet enligt Lärarförbundets mätning. Är detta följden av Moderaterna och alliansens avsaknad av mål, visioner och strategier?
Sjöbo • Publicerad 24 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bild från ett klassrum.
Bild från ett klassrum.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Att år efter år säga att resultaten ska öka och förbättras i de kvalitetsmätningar som görs låter bra, men verkligheten visar motsatsen. Hur länge ska vi vänta på de utlovade resultaten?

Sjöbo kommun har engagerade lärare och rektorer samt en relativt låg arbetslöshet bland föräldrarna, för detta vill vi berömma den sittande alliansen.

Ansvaret för dåligt resultat vilar främst på familjenämndens presidium. Som opposition ser vi presidiets arbete som ett fiasko och misslyckande.

Med lite självinsikt hade de lämnat sina uppdrag och bett om ursäkt till Sjöbos skattebetalare och föräldrar.

Man gjorde tappert försök, från styrets sida, att mörka resultaten genom att ändra i resursfördelningssystemet, vilket är häpnadsväckande. Men resultatet blev inte ett lyft utan återigen ett fiasko och misslyckande, där man satte krokben för de skolor som fungerade.

Moderaterna och dess allierade sitter tyvärr handlingsförlamade utan förslag och idéer till förbättring. De tycks ha målat in sig i ett hörn.

Om tio månader är det val. I denna fråga är Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i Sjöbo redo att axla ansvaret för att tillvarata den kompetens som finns i kommunens samtliga skolor.

Vi lovar att vända på alla stenar för att våra barn och ungdomar ska få en trygg och bra skolgång.

André af Geijerstam (SD)

Kent Borgström (SD)

Carl-Anders Lillås (KD)

Lars Lundberg (KD)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.