unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Kent Mårtensson (S) och Eva Bramsvik-Håkansson (C): Du behöver läsa på, Clifford Härstedt (M)

I en debattartikel gör Clifford Härstedt (M) gällande att Socialdemokraterna och Centerpartiet under förra mandatperioden inte satsat på skola vård och omsorg. Vi kan lova, och det går naturligtvis enkelt att kontrollera, att dessa områden var de högst prioriterade under förra mandatperioden.
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
Foto: Ulrika Aastrup Berg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Med hjälp från regeringens statsbidrag satsade S- och C-styret runt 100 miljoner på just skola, vård och omsorg. Det var den största satsningen någonsin i Ystad.

Därför blir det magstarkt, när Härstedt tar stora ord i munnen och påstår att det satsats för lite. Sanningen är vi gärna ökat resurserna till de här områdena, men det tillät inte ekonomin.

När det gäller de stora investeringarna i arena och badhus, fanns en stor politisk enighet om att genomföra dessa. De gamla anläggningarna hade tjänat ut och att investera i dessa var ett mycket sämre alternativ.

Vi kan också upplysa Härstedt om att besluten, både om ny arena, nytt badhus och nytt reningsverk togs under moderat styre.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Men detta borde kommunalrådet Kristina Bendz kunna upplysa sin partikamrat om.

De politiska partierna har haft olika uppfattningar om finansieringen av investeringarna, men med ett gynnsamt ekonomiskt läge under en del år, så vore det inte korrekt att höja skatten, när räntan är exceptionellt låg.

Det är inte heller smart att sälja ut kommunala bolag, som varje år bidrar med överskott på driften och som används i kommunala verksamheter.

När det gäller att anställa personal till vård och skola är det naturligtvis nödvändigt när en kommun växer. Just till dessa områden erhöll kommunerna statsbidrag just för att öka personaltätheten.

Socialdemokraterna och Centern menar att det är vår huvuduppgift, som företrädare för medborgarna, att satsa på barn och äldre. Men enligt Härstedt verkar inte Moderaterna dela den uppfattningen. Frågan är då om Moderaterna kommer att tacka nej till de mångmiljonbelopp som regeringen nu satsar på kommunerna, där inriktningen mot äldreomsorgen är glasklar.

Kent Mårtensson (s), Eva Bramsvik Håkansson (c)