GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kent Wallin: Hur kan det kosta 1,75 miljoner att inventera Sandskogen?

Jag är lika förvånad som Sven Persson och Göran Göransson varför vårt nya kommunalråd Paula Nilsson (M) stoppar inventeringen av 546 stugor i Ystads sandskog så att arrendatorerna lever upp till reglerna som gäller.
Ystad • Publicerad 3 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.Foto: Peter Hellemarck

"Paula Nilsson som tidigare varit rektor på en skola, påstår att det kostar 1,75 miljoner och tar upp till två år att inventera, enligt förvaltningen". ”Det blir ingen inventering. Punkt slut”, säger Nilsson.

När jag var anställd i Ystads kommun under 34 år blev jag och en arbetskamrat beordrade att mäta avståndet mellan tomtgränsen fram till där sopkärlet var placerat i alla villor och hus på landsbygden inom Ystads kommungräns. Det tog bara några få veckor att mäta mellan 1000 och 2000 villa- och bostadshus på landsbygden och blev inte så dyrt som att inventera 546 stugor i Sandskogen.

Vore av stort intresse att få reda på om Paula Nilsson själv räknat ut summan och tiden, eller om det är någon annan klok person inom förvaltningen som hjälpt till.

Kent Wallin, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.