Annons
Insändare

Kent Wallin: Hur klokt är det att köra nylagad mat genom hela stan?

Det finns tillagningskök med kockar på äldreboendet Vigs Ängar, på äldreboendet Bellevue och Väderleken. Varför är det då så omöjligt med ett tillagningskök på äldreboendet Ljuskällan för Moderaterna? Det räcker nu med bortförklaringar, Paula Nilsson.
Ystad • Publicerad 5 april 2022
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ljuskällan
LjuskällanFoto: Mark Hanlon

Kommunstyrelsens nya ordförande Paula Nilsson (M) i Ystad skriver i sitt svar på min insändare 23 mars i Ystads Allehanda att Moderaterna sagt nej till ett tillagningskök på Ljuskällan.

Vidare att Socialdemokraterna inte bryr sig om vad de boende på Ljuskällan själva tycker. Det tror jag inte alls på.

Annons

Det var Pensionärsrådets pro-moderater som inte ville ha ett nytt kök på Ljuskällan. De tyckte det blev för dyrt, att det var bra som det var med matleverans från Väderleken.

Hur klokt är det miljömässigt att transportera lagad mat med bil från Väderleken i väster till Ljuskällan i Öster?

När Kristina Bendz (M) för några år sedan var kommunalråd, ville hon stänga matstället på Göken och flytta ut personalen till Väderleken.

Alla de äldre som blivit ensamma med rollatorer som bodde i östra delen av Ystad menade Bendz kunde själva ta sig ut till Väderleken i väster för att äta nylagad varm mat. Det hade varit lång väg för dem att gå med sina rollatorer.

Jag hade hoppats på att det skulle bli bättre när Paula Nilsson tog över efter Kristina Bendz. Men ack vad jag bedrog mig. Paula Nilsson är moderat och verkar inte vara ett dugg bättre än Bendz. De har samma syn på på äldre och sjuka.

Kent Wallin (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons