GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kent Wallin: Rädda för att tappa M-väljare i Sandskogens stugor

Det har blivit många artiklar i YA om annekterad platsmark på Sjömansgatan i Ystad som två M-politiker använder till trädgård.
Ystad • Publicerad 12 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.
I Sandskogen finns många exempel på att stugägare har anlagt uppfarter och trädgårdar långt mer än de tillåtna sex meterna från byggnaden.Foto: Peter Hellemarck

Det börjar snart bli lika många artiklar om inventeringen av stugor i Sandskogen, om de 546 arrendatorerna lever upp till reglerna som gäller.

Kommunens markförvaltare gör bara kontroller när överlåtelser av stugor sker genom försäljning eller arv. De som brutit mot regler får då återställa det som är fel.

Detta är kommunalrådet Paula Nilsson (M) nöjd med och tycker därmed att det ska sättas "punkt" för inventering av stugorna i Sandskogen.

Märkligt! Är Paula Nilsson rädd för att tappa M-väljare med stugor i Sandskogen?

Detta kan jag relatera till liberalernas Per-Olof Linds långa kamp för att hans politikerkamrater på Sjömansgatan, Paula Nilssons partivänner, ska få behålla kommunens mark.

Ingenting ska inventeras och regleras innan säljarna sålt sina stugor och hus.

Kent Wallin (S), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.